CHP’li Osman Zaimoğlu’nun Zonguldak Belediyesinin imkanları ile seçim çalışmalarını sürdüren Başkan Selim Alan’ı eleştirmişti. Bu eleştirilerin ardından Başkan Alan ise, “Osman Zaimoğlu ortamı geriyor” sözleri ile yanıt vermişti.

Belediye Başkanı Selim Alan’ın “ortamı geriyor” sözlerine yanıt veren CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, “Anadolu lisanıyla ‘Dam üstünde saksağan vur beline kazmayı’ olmuş” dedi.

Osman Zaimoğlu açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

2 gün önce yaptığım basın toplantısında belediye amblemli çantaların vatandaşa dağıtıldığını ve bu dağıtan arkadaşlarımızın haberde de görüldüğü üzere Cumhur ittifakı bileşenleri olarak seçmenleri verildiğini haber yapan karar 67 gazetesinin haberini ve resmini paylaşmıştım. Yaptığım basın toplantısına sayın belediye başkanı ortamı gelen beyanlar diye bir cevap vermiş şimdi ben bu konuda anlamış değilim Zonguldak Belediyesi'nin çantalarında dağıtan resimdeki arkadaşlarımız Zonguldak Belediye personeli mı  yoksa haber sitesinin yaptığı haber üzerine Cumhur ittifakı bileşenleri mi?

Ayrıca bu ihbari yapan siteye belediye tekzip tazısı gönderdi mı?

Devlet imkanlarının ve belediye imkanlarının yapılacak seçimlere karışmamasını kendilerine söylemiştim kendisi bu konuda yanlışlık olmuş özür dilerim Zonguldak halkından demesi lazımken bizi sanki iftira atmış gibi ortamı geren hareketler diye cevaplamış.

Biz ortamı nasıl germişiz?

Hakaret iftira vs bir söylemde mi bulunmuşuz..  Tam olarak ANADOLU lisanı ile DAM ÜSTÜNDE SAKSAĞAN VUR BELİNE KAZMAYI...olmuş bu cevap...

Aytekin Çakmaklı, Belde Başkanı oldu... Aytekin Çakmaklı, Belde Başkanı oldu...

Kendisi bu çantaları şu şekilde dağıtabilir belediye bünyesinde çok miktarda çantamız var seçimleri de 50 gün kaldı nasıl olsa Cumhuriyet Halk Partisi kazanıyor bunlar belediyenin depolarında kalmasın diyorsa...sorun yok dağıtsın.

CHP olarak biz kendisini bu noktada anlayışla karşılarız.

Başka bir husus seçimler süresince en ufak devlet ve belediye imkanı seçimlere malzeme yaptıkları takdirde konunun titizlikte takipçisi olacağımızın da kimsenin şüphesi olmasın...

Yok öyle...

Seçimler siyasi parti ve adaylar arasında geçer...

Devlet imkanı ile eşit yarış olmaz..

Editör: Haber Merkezi