İl Jandarma Komutanı Cezmi Yalınkılıç  10 Ocak çalışan gazeteciler günü kapsamında Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu.

Alay Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, Zonguldak'ta Jandarma arama kurtarma timinin kurulduğunu ve bu timin Türkiye'de taş kömürü kurumunda yer altında Madenciler tarafından arama kurtarma eğitimi verildiğini söyledi.

‘Ben Karadeniz aşığıyım’

"Zonguldak bu benim görev yaptığım beşinci Karadeniz ili. Dolayısıyla Karadeniz aşığı diyelim. Hem deniziyle, hem yeşiliyle, hem insanıyla gerçekten seviyorum. Kendimden kendi memleketimden daha çok. Zonguldak çok kıymetli ve değerli bir yer. Konum itibariyle de gerçekten önemli. Şimdi malumunuz geçmiş bir önceki yüzyılda nasıl kıymetliyse şu anda da inşallah doğal gaz bir o kadar kıymetli. Zonguldak şanslı  doğal gazın bu durumu olması, çıkarılmış olması, 
Filyos gibi bir değerin ilimizde olmuş olması ve jandarma olarak da biz bunun büyük projenin bir parçası olmuş olmamız. Onun koruma ve güvenlik malum baya bir çaba sarf ettik hala da ediyoruz. Bu konuda da başarılı olduğu düşünüyorum. Şu ana kadar. Yani tüneller yapıldığında  Çaycuma ile havaalanına, Bartın'la, Zonguldak bir olacak. Bu da aslında bizim için bir fırsat, bir şans. 13 dakikada havaalanına gidiyor olmak büyük bir imkan. Zonguldak için. Zonguldak güzel bir şehir. Sadece biraz daha inşallah biraz daha önümüzdeki süreçte bu projeler bittiğinde imar yoluyla biraz daha kendine çeki düzen verdiğinde sahilde biraz daha yürüyecek spor yapacak alanlar elde edildiğinde çünkü ben Ordu'da da çalıştım. Ordu'da çok güzel bir sahil elde edildi. Yapılacağını düşünüyorum. Ben inanıyorum da. Yapılacağını ileride mutlaka inşallah ben görmemem belki ama Zonguldaklı görür bunu. Güzel yürüyüş alanı olan spor alanı olan sahil boyunca ben ileride alanların oluşturulacağını düşünüyorum tabii büyüklerimiz buna karar verecek falan Zonguldak halkıdır. Bir iptal biz. Yani buradan sadece temenni ederim ki. Çünkü Zonguldak güzel bir şey. Güzel bir şey. Madenci şehri, maden şehitlerimizin  isimlerinin  haddinden fazla olduğu bir şehir.

“Zonguldak’ta görev yapmaktan keyif alıyorum”

Geçen yıl maalesef hem Temmuz ayında meydana gelen sel felaketi, Kasım ayında yine benzeri bir  afet yaşadı. Ama çok şükür buna rağmen  ufak tefek  sıkıntılarla atlattık diye düşünüyorum.  Ama bu iklim değişikliğidir, havadır. Değişik değişik sebepleri olabilir. Ama iki büyük afeti yaşadı. En azından bu bu yıl toprak kayması keza hiç onu söylemiyorum. Gemi hadisesi  keza öyle. Ama buna rağmen  Zonguldak'ta ben çalışmaktan büyük keyif alıyorum.

“Jandarma teşkilatına verdiğiniz desteğe teşekkür ediyorum”

Gerçekten de çok büyük çaba sarf ediyorsunuz. Bundan dolayı ben buna şahidim. Yani 24 saat şahidim. Jandarmamıza verdiğiniz destek takdire şayan. Gerçekten ayrı ayrı teşekkür ederim..  Sizleri ve jandarma olarak ve şahsım adına gerçekten sizleri çok seviyoruz verdiğiniz destekten dolayı minnettarız.  
Bundan dolayı da herkes bana soruyor. Nasıl buluyorsun diyor. Vallahi ben çok iyi buluyorum derim. Seviyorum. Sizlerin büyük desteğini aldık. Yeri geldi sordunuz. Yeri geldi yönlendirdiniz. Yeri geldi ben doğru bilgi vererek basını yönlendirmeye çalıştım

ZBEÜ’de Hıdrellez Bahar Bayramı Coşkuyla Kutlandı ZBEÜ’de Hıdrellez Bahar Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Tam donanımlı Arama-Kurtarma Tim’mimiz var

Deprem hadisesi oldu. Çok üzüldük. Zonguldak'ımız için afetleri oldu maalesef. Öngörülemeyen şeyler bunlar. Hepsine çok üzüldük. Hepsine elimizden geldiğince gece gündüz koştuk. Ve hatta şunu da söyleyeyim son olarak. Komando  Bölüğümüz bizim üç dört time çıktı. Komando Bölüğümüzün birini bir  afetten dolayı  Ankara'ya gönderdik.  Ankara'da JÖAK'ta  var, jandarma arama kurtarma timleri. Aynı eğitimi bölük olmak üzere hepsini aldırdık. Onu tüm ne kadar malzemesi varsa, ki çok pahalı malzemeler, onların hepsini biz gerek Valiliğimiz, gerek JÖH, gerek deprem bölgesi ve gerek ihaleyle biz tüm malzeme aldırttırdık. Yani şu anda şu anda bir arama kurtarma biriminde biriminde ne varsa şu anda bizim o timimizde de o cihazlar, malzemeler var.

Artı biz buna TTK'da çok  teşekkür ederiz bu arada. Sağ olsun hem  yer altında madenlerde arama kurtarma eğitimi verdi. JÖHAK'ın beş timine. Elli personele verdi, parça parça. Bizim de şu anda iki tipimize verdi.  Diğer o kalan iki timimize de biri bu hafta önümüze katta başlıyor. Her ay bitirme arama kurtarma kursu veriyor. Diğer hafta Sertifikalı kuruş veriyor. Ve o cihazları kullandırttırıyor. Orada bir madenci gibi eğitim veriyor.  Bundan dolayı da Zonguldak şu anda bir tam teşekküllü arama kurtarma birimine sahibiz.
 Şu anda Zonguldak'ta tam donanımlı yirmi dört saat her yere müdahale edecek timlerimize de biz aynı eğitimi aldırdık. 

 

Editör: Haber Merkezi