Ereğli’ye yılda onbinlerce turist çeken Cehennemağzı Mağaraları’nın etrafında bulunan amfi tiyatro, yeme-içme yeri, büfe ve hediyelik eşya satış dükkanlarının, Ereğli Belediyesi tarafından kapatılacağı ileri sürüldü.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile Ak Partili Belediye Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Yusuf Kalay arasında yaşanan gerginliğin faturası Ereğli turizmine darbe olarak yansıdı. Başkan Uysal, Cehennemağzı Mağaraları Sokak’ta bulunan, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne ait amfi tiyatro ve diğer tesisleri kapatmak için harekete geçti. 

Vali ve İl Başkanı’na rağmen

Cehennemağzı Mağaraları’na gelen ziyaretçilere hizmet veren yeme-içme yeri, büfe ve hediyelik eşya dükkanlarının işyeri açma ruhsatı olmadığı gerekçesi ile kapatılması daha önce de gündeme gelmiş ve edindiğimiz bilgilere göre Vali Ahmet Çınar ile Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun da sözkonusu olaya el atmıştı. Fakat Başkan Uysal’ın tüm girişimlere rağmen tesisleri kapatmakta kararlı olduğu görülüyor.

KUDEP bütçesinden yapılmıştı

Ereğli Cehennemağzı Mağaraları bölgesine dönemin Belediye başkanı Halil Posbıyık ve Milletvekili Fazlı Erdoğan’ın girişimleri neticesinde, Zonguldak İl Özel İdare Müdürlüğü bünyesindeki Koruma Uygulama Denetim Bürosu bütçesinden yaklaşık olarak 1 milyon lira harcanarak yapılan bin 500 kişilik amfi tiyatronun da Başkan Uysal’ın kişisel ve siyasi hırslarına kurban gidecek olması kamuoyunda, ‘devlet yapıyor, Uysal kapatıyor’ yorumlarına neden oldu.

Editör: TE Bilisim