Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği Başkan Yardımcısı Şekip Günaydın’ın Ali Rıza Tığ tarafından bir yazının kaldırılmasıyla ilgili savurduğu tehditlere şahit olduğunu belirten Denetim Kurulu Başkanı, esnaf Yüksel Aydın, “Ali Rıza Tığ’ın arkasında Devlet var, Devleti kullanarak tehdit ediyor. Devlet, bu adamın neden koruma istediğini sorgulasın. Dürüst adam koruma istemez” diyerek ahlaksız yazılara tepki gösterdi.

Evrensel Madde Bağımlılığı ile Mücadele ve Eğitim Derneği Denetim Kurulu üyesi Yüksel Aydın, yönetici Selvi Tığ’ın Ali Rıza Tığ’ın ahlaksız yazılarına tepki gösterdiği açıklamanın geri çekilmesi için Dernek Yöneticisi Şekip Günay’ın arayarak tehdit ettiğini doğruladı.
İşte Yüksel Aydın’ın açıklaması;
Bu olaylara vakıf oldum, Şekip Günaydın’ın yanındaydım. Bir esnafım Zonguldak’ta. Madde bağımlısı olanlara ve gençlerimize bir katkısı olur diye dernekte görev aldım. Bu adam (Ali Rıza Tığ) resmen Şekip Günaydın’ı tehdit etti. Bende yanında oturuyordum. Bende dinledim bu konuşmaların hepsini. Telefonun sesini açtı, bende dinledim. Resmen tehdit ediyor. Sen kime güveniyorsun? Demek ki Devlete, Devletin korumasına güveniyorsun. Arkanda devlet var, devleti kullanarak tehdit ediyorsun. Çağdaş bir insana yakışmayacak bir davranış şeklidir bu.
Devlet yetkilileri neden bu adamın koruma aldığını sorgulasınlar. Demek ki dürüst değil, demek ki toplum içerisinde haksız işler yapmıştır. Vatandaşta ona tepki göstermiştir. Tepki üzerine koruma almıştır. Ben niye almıyorum, siz niye almıyorsunuz. Bende esnafım, benimde dostum, düşmanım var ama buna ihtiyaç duymuyorum, silah bile taşımıyorum.  İnsanların özel hayatını yazacağına vatandaşın sorunu yazsın, bir mahalli gazeteci böyle yapar. Sen gündem bulamıyorsun, gündem yaratıyorsun kendine, bence saçmalık.
Seçtiğimiz siyasetçilerde bu adama sessiz kalarak vebal altında. Bunlar hepsi bir zincirin halkaları. Onlardan da cesaret alıyor.

Editör: TE Bilisim