(Özel haber)

Zonguldak’ta faaliyet gösteren Kauçuk Fabrikasında bir işçinin patron talimatı ile evinde kendini karantina aldığı iddiası fabrikada çalışan 250 kişi paniğe soktu.

Devrek’in Çaydeğirmeni beldesinde faaliyetini gösteren Cilas Kauçuk Fabrikasında çalışan işçiler Corona salgını nedeniyle hayatlarından endişe ediyor.

Cilas Kauçuk şirketinde, fabrikada çalışan bir işçinin Covit belirtileri göstermesi üzerine firma sahibi İrfan Civak tarafından hastaneye gönderilmek yerine evinde karantinaya gönderilmesi skandalı ile çalkalanıyor.

Firma sahibinin corono belirteleri gösteren bir çalışana “Sakın hastaneye gitme, kimseye söyleme. Evinde karantinaya gir” diyerek işçiyi evine gönderdiği, corona belirteleri gösteren işçi H.’nin ise işten atılma korkusu nedeniyle evine giderek kendini karantinaya aldığı iddia edilirken, fabrika da çalışan “bu arkadaşımızla birilkte hepimiz çalıştık. Şayet onda Corona varsa hepimizde salgını kapma olasılığı çok yüksek. Sesimizi çıkarsak işten atılacağımızı biliyoruz. Aç kalma ile karşı karşıyayız, sesimizi çıkarmasak Corona salgını ile ölümle yüz yüze kalıyoruz. Hepimizin ailesi, çoluk çocuğu var. Korku içinde yaşamaktan bıktık. Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’a yalvarıyoruz. Vali bey duy sesimizi. Bize yardım etsinler” diyerek seslerini duyurmaya çalıştılar.

Editör: TE Bilisim