Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin kuruluşunun 101. yılı anısına her birim için belirlenen “101 ünite kan bağışı hedefi”, Ereğli Eğitim Fakültesinde yüksek düzeyde katılımla aşıldı. Fakültede yürütülen kampanya kapsamında 180 başvuru alınmış ve 113 ünite kan bağışı gerçekleştirildi. Bu sonuç hem Ereğli Eğitim Fakültesinin duyarlılığını hem de sosyal sorumluluk bilincinin gücünü ortaya koydu.


Etkinlik süresince fakülte yerleşkesinde gün boyu yoğunluk yaşandı. Öğrenciler, akademik ve idari personel, sabah saatlerinden itibaren bağış noktalarına gelerek gönüllü bağışta bulundu. Türk Kızılay ekipleri tarafından titizlikle yürütülen süreçte, bağışta bulunan kişilere taşınabilir şarj cihazı (powerbank) armağan edildi. Ayrıca, bağışçıların adlarına üçer fidan dikilmesi planlandı.


Türk Kızılay yetkilileri, kampanya boyunca “Bir ünite kan, üç cana umut” vurgusuyla bağışın toplumsal önemine dikkat çekti. Etkinlik, yalnızca kan temini açısından değil, dayanışma ve gönüllülük kültürünün güçlendirilmesi yönünden de önemli bir kazanım sağladı.

Bozkurt açıkladı: Bin kişilik Cezaevi inşaatı sürüyor…
Bozkurt açıkladı: Bin kişilik Cezaevi inşaatı sürüyor…
İçeriği Görüntüle