Önceki dönem AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır’ın girişimleriyle gündeme gelen ve Ağustos ayında yaptığı açıklamada Eylül ay içerisinde hizmete gireceğini duyurduğu E-Sınav Merkezi hizmete girdi.

Ereğli Mesleki Eğitim Merkezi’nde oluşturulan E-Sınav Merkezi’nin 24 Eylül Perşembe gününden itibaren hizmete girdiği öğrenildi. Merkezin açılmasıyla birlikte Ereğli ve Alaplı’da bulunan sürücü adayları E-Sınavları ile Ustalık ve Kalfalık E-Sınavlarına Karadeniz Ereğli’de girebilecek. Her yıl Ereğli ve Alaplı’dan yaklaşık 2 bin kişi, sınava girmek için il merkezine gitmek zorunda kalıyordu.

TEKNOLOJİ… HIZ… KOLAYLIK

Yapılan dijital yenilikle, vatandaşların istedikleri zaman diliminde, işlerini aksatmadan sınava girmelerine imkan sağlanıyor.  Adaylar, e-sınav uygulaması sayesinde, randevu sistemiyle en yakın tarihte sınava girebilecek. Sınav bitiminde sonuçlar hemen öğrenilecek. Kullanıcı dostu bilgisayar ara yüzü ile adaylar, cevap kağıdında yanlış işaretleme, işaretlemeyi unutma gibi hatalardan kurtulacak.

Yeni uygulama, soru ve cevap kağıdı baskısı, işçilik, tasnif, nakliye gibi maliyetlerin de düşmesini sağlayacak.

E-Sınav merkezlerindeki masa, sandalye ve bilgisayarlar, engellilerin erişimi ve konforu da düşünülerek tasarlanıyor. E-sınavlarda işitme engelli vatandaşlar için görsel, video, animasyon ve işaret diliyle sorular da yer alacak.

Editör: TE Bilisim