Kdz. Ereğli İlçe Sağlık Müdürlüğüne yapılan bir personel alımı, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Karadeniz Ereğli İlçe Teşkilatı’nda yeni bir huzursuzluğa yol açtı.

İşe alımlar konusunda İlçe Başkanı Bozkurt’un teşkilatın fikrini almaya tenezzül etmediğini belirten bazı Partililer, “Saffet Bozkurt’a yakın isimlerin çocukları iş sahibi yapılıyor” diyerek tepki gösterdiler.

Haber merkezimize ulaşan bazı partililer, işsizliğin yoğun olarak yaşandığı ve çok sayıda gencin işsizlikten kırıldığı Karadeniz Ereğli’deki en ufak bir personel alımının vatandaşta umut haline gelmeye başladığını, buna rağmen kamu kurumlarına yapılan personel alımları konusunda İlçe Başkanları Saffet Bozkurt’un teşkilat mensuplarına hiçbir bilgi vermeden kendine yakınlıklarıyla bilinen ailelerin çocuklarını iş sahibi yapabilmek için uğraştığını iddia ettiler.

İddialara göre son olarak Karadeniz Ereğli İlçe Sağlık Müdürlüğüne bir şoför personel alımı yapıldı. Bu alımla ilgili teşkilat mensuplarına herhangi bir bilgi vermediği iddia edilen AK Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt’un, kendisine yakınlığı ile bilinen ve halen ilçedeki Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde çalışma hayatını sürdüren Alaattin Şen’in oğlu Berkan Şen’i kuruma aldırdığı ifade ediliyor. Alaattin Şen’in birçok ortamda ilçe başkanın yanından ayrılmadığı, verdiği bu destekten ötürü Saffet Bozkurt tarafından ödüllendirilmek istendiği de iddialar arasında.

Bozkurt'a yakın isimlerin çocukları iş sahibi yapılıyor

Görüşlerini paylaşan partililer "Karadeniz Ereğli'de işsizlik aldı başını gidiyor. Vatandaş biz AK Partililerden bu soruna çözüm bulmamızı bekliyor. Gittiğimiz her yerde şikayet alıyoruz. Ancak arada bir kamu kurumlarına personel alımı yapılacak olmasına rağmen ilçe başkanımız bize tek bir cümle bilgi bile vermiyor. Aklına kimin ismi varsa, kimin oğlunu işe almak için söz vermişse gizli kapaklı onların işini görüyor. Bugüne kadar teşkilatta buna benzer durumlar hiç görülmezdi. Bizim ilçe başkanımız kendisini teşkilattan da yönetimden de yukarıda görüyor olmalı ki fikrimizi almaya bile tenezzül etmiyor. Bu ilçede Alaattin Şen'in oğlundan başka işe ihtiyacı olan kimse yok mu? Evlerinde tek bir kişinin maaşının olmadığı çok sayıda aile varken neden Bozkurt'a yakın isimlerin çocukları iş sahibi yapılıyor, bunu anlamak zor."

Editör: TE Bilisim