Erkmen, üretimin durdurulmasının üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen sorunun çözüme kavuşturulmamasının hem Zonguldak hem de ülke ekonomisi açısından ciddi kayıplara yol açtığını ifade etti. İşçilerin izne çıkarılarak evlerine gönderildiğini hatırlatan Erkmen, sürecin belirsizliğinin kabul edilemez olduğunu söyledi.
Konunun sadece muhalefetin değil, iktidar ve muhalefetiyle herkesin ortak sorumluluğu olduğunu vurgulayan Erkmen, iktidar kanadında gerekli duyarlılığı göremediklerini dile getirdi. İki bakanlığın sorumluluğu birbirine attığını savunan Erkmen, “Adeta pinpon topu gibi mesele bir o tarafa bir bu tarafa gönderiliyor. Sonuçta kaybeden Zonguldak oluyor” dedi.
Sorunun çözümünün zor olmadığını belirten Erkmen, iki bakanlığın bir araya gelmesi halinde en geç bir iki gün içinde teknik olarak çözüm üretilebileceğini kaydetti. Gerekli mevzuat düzenlemesinin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe sokulabileceğini ifade eden Erkmen, konunun mahkemelere taşınmadan çözülebileceğini söyledi.
İktidar yetkililerinin yaptığı açıklamaların sorumluluktan kaçma çabası olduğunu öne süren Erkmen, "TTK’da üretim durdurulmuş vaziyette ve işçi arkadaşlarımız izine çıkartılarak evlerine gönderilmesinin üzerinden epey zaman geçmesine rağmen bir türlü neticeye kavuşturulmaması sebebiyle hem Zonguldak hem de ülke ekonomisi açısından kayıp günler yaşıyoruz. Bu sadece bizim değil iktidarı ve muhalefetiyle herkesin derdi olması gerekirken maaselef ki, iktidar kanadında bu duyarlılığı göremiyoruz. Çünkü iki bakanlık arasında daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz gibi pin pon topu gibi meseleyi birbirlerinin üzerlerine atıyorlar. Ve sonuç itibarı ile burada kaybeden Zonguldak oluyor. Halbuki, iki bakanlık yetkilileri anında bugün bile toplanmaya karar verseler en geç bir iki gün içinde ellerinde yeterli teknik elemanlarda olduğu için işi çözümlerler. Doğru birdir ve oturup iki gün içinde bunu çözebilirler ve bunu da Resmi gazete de yayınlamak suretiyle mevzuatı yürürlüğe sokarlar. Dolayısıyla topu mahkemelere atmadan sorun giderilmiş olur. İktidar yetkilileri’nin, çeşitli bahaneler yaratarak yaptıkları açıklamalar tamamen üzerlerindeki sorumluluğu atma projesidir. Biz bunu reddediyoruz. Bugün’den tez yok, iki bakanlık yetkilileri bir araya gelmeli ve sorunu ortadan kaldırmalıdırlar. Çünkü mevzuat anlamında sorunu çözme yetkisine sahiptirler. Zonguldak olarak üretim anlamında kaybımız büyüktür. Bu, en başta Zonguldak halkına yapılmış bir ihanettir. Türkiye ekonomisine ve Zonguldak’a büyük kötülüktür. Sorun çözüme kavuşturulana kadar ısrarla takibimizi sürdüreceğiz.”dedi.




