Zonguldak’ta Kırat Mahallesi Hacıosman sokakta ormanlık alanda yanmış erkek cesedi ile ilgili 5 kişi göz alındı. Bir partinin Belde Başkanı olan H. K. ise aranıyor. Olayın kaçak ocakta meydana gelen maden kazasını kamufle etmek amacıyla yaralı işçiyi benzin dökerek yaktıktan sonra cinayet/intihar süsü verilmeye çalışıldığı tahmin ediliyor.
İddiaya göre; Ormanlık alana bırakılan yabancı uyruklu 50 yaşlarındaki erkek şahıs benzin dökülerek yakılmak istendi. Çevrede bulunan bir vatandaşın olayı görmesi sonrası Jandarmaya haber verildi.

5 Kişinin göz altına alındığı, bir partinin Gelik Belde Başkanı olduğu şahsın ise arandığı iddia edilirken, cesedin kaçak maden ocağında vagon arasına sıkışarak öldüğü, daha sonra ormanlık alana götürülerek benzin döküldüğü ileri sürüldü. Kaçak maden ocağında öldükten sonra yakılan yabancı uyruklu şahsın sara hastası olduğu da öğrenildi.
Bilindiği gibi Zonguldak’ta daha önce kaçak maden ocağında ölen bir işçi elektrik direğinin bırakarak kaza süsü verilmeye çalışılmıştı.


Editör: TE Bilisim