Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından Diyarbakır'da şehrin sembol noktalarına "Yaşasın Şeriat" yazılı pankartlar asıldı.
Peygamber Sevdalıları Derneği Diyarbakır temsilciliği X hesabından pankartların asılmasına dair görüntüleri paylaştı.

Paylaşımda, “Şehid Şeyh Said’in torunları, Şeriat’ın gür sedasını bugün Amed’in surlarından haykırdılar. Bizler de bu sedaya tüm nidamızla Lebbeyk diyoruz. 
Yaşasın Şeriat!” ifadelerine yer verildi.

İş insanı Murat Uzun'dan önemli çağrı... İş insanı Murat Uzun'dan önemli çağrı...

3jpg-nXJnNpPf8UCpyokwgqEQnA

Videoda, “Şeriat adalettir, hakikattir, hürriyettir. Yaşasın Şeriat!” yazılı pankartı asan örgüt sempatizanlarının kar maskesi taktığı görüldü.

6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Pankartlarının asıldığı AVM; köprülü kavşak ve yaya üst geçitleri ile surların olduğu bölgeyi gören kameraların kayıtlarını inceleyen polis
şeriat pankartı astıkları belirlenen kar maskeli bu kişilerden 6’sının kimliklerini belirledi.

“Tevhid ve Yaşasın Şeriat” bayrağı astıkları tespit edilen A.Y., M.N.Ç, İ. Z, Y.Ç, İ.İ ve E. A adlı kişiler yakalanarak gözaltına alındı.

Bu kişiler Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesine götürüldü. 
Geçtiğimiz ay da Hizbullah terör örgütü yandaşları, bu kez de Gazze’ye destek bahanesiyle tarihi Diyarbakır surlarına ve kentteki bir AVM’nin 
terasına  da ”Tevhid” bayrağı, Ebu Ubeyde’nin fotoğrafı ile üzerinde ‘Yaşasın Şeriat’ yazılı bez pankartlar asmıştı. Gelen yoğun tepkiler üzerine aynı gün kaldırılmıştı. 

Editör: Ayşe ÖZGÜL