AK Parti’nin Suudi Arabistan Kralı için yas ilan ettiğini ancak 12 Türk askerinin şehit edilmesini ortak bildiri ile geçiştirmeye çalıştığını ifade eden CHP Milletvekili Ertuğrul, “İktidarın görevi basın açıklaması yapmak, ortak bildiri hazırlamak değil, icra makamı olarak, tüm yetki ve gücü elinde bulunduran olarak terörü bitirmektir. Siz açıklama yapmayacaksınız, siz terörü bitireceksiniz. Açıklamayı başkaları yapsın, rica makamında görev alanlar yetkiyi, gücü elinde bulunduranların görevi, sorumluluğu terörü bitirmek, gerekli açıklamayı kamuoyuna yapmaktır” dedi.

Suudi Arabistan Kralı için Milli Yas İlan edilmişti!

Basın Özgürlüğü Endeksi'nde Türkiye 153. sırada Basın Özgürlüğü Endeksi'nde Türkiye 153. sırada

23 Ocak 2015 tarihinde Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz El Suud’un vefatı sebebiyle yarın tüm yurtta bir günlük yas ilan edilmişti.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, ise "Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz el-Suud'un vefatı sebebiyle 24 Ocak'ta bir günlük milli yas ilan edilmiştir. Bu vesile ile merhum Kral Majesteleri Abdullah bin Abdulaziz el-Suud'a Yüce Allah'tan rahmet diliyor, kardeş Suudi Arabistan halkı ile Arap ve İslam Alemi'ne taziyelerimizi iletiyoruz" ifadelerine yer verilmişti.

Editör: Haber Merkezi