AK Parti Devrek eski İlçe Başkanı, Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda Başkan Yardımcısı olan Özmekik’in maaşının 90 bin liraya yükselmesi kamuoyunda tartışmaları da beraberinde getirdi.
31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerin ardından Devrek Belediye Başkanı olan Özcan Ulupınar, 1 Nisan tarihinde görevi devraldığı CHP’li Çetin Bozkurt’u kamuoyunda rencide etmek amacıyla kendi dönemine ait borçları da dev afiş yaptırarak belediye hizmet binasına asmıştı.
Belediyeyi 248 Milyon 828 bin, 697 TL borçla devraldığını açıklayan AKP’li Özcan Ulupınar, tasarruf yapacağını söylemiş, işçilerin maaşını sağdan-soldan buldukları borçla ödemek zorunda kaldıklarını ifade etmişti.
Devrek Belediyesi’nde sıkı tasarruf tedbirlerini uyguladığını belirten Özcan Ulupınar’ın siyasi yol arkadaşı olan AK Parti Devrek Eski İlçe Başkanı, Belediye Meclis Üyesi Özcan Özmekik’i Başkan Yardımcılığına görevine getirerek kademeli olarak maaşının 90 Bin liraya çıkarılması tartışmalara neden oldu.
Kamu da çalışan bir mühendis ortalama 50 ila 70 bin lira, bir Cumhuriyet Savcısının ise ortalama 97 bin lira maaş alırken, ilçede Konfeksiyon dükkanı işleten Özcan Özmekik’in diplomasız olmasına rağmen 90 bin lira maaş alması özellikle diploma sahibi yüzlerce işsiz gencin de tepkisine neden oldu.
Öte yandan, 90 bin liralık maaşın sigorta primi ve yan giderlerle birlikte belediyeye aylık yaklaşık 120 bin liralık maliyet oluşturduğu da öne sürüldü.





