(Özel Haber)

1, 2, 3, 4 ve 5. İmar Islah Planları yapılan şikayetler sonrası Zonguldak Mahkemeleri tarafından iptal edilen Kozlu İlçesinde, yeni bir imar rantı iddiası ortalığı karıştırdı.

FETÖ itirafçısı, Türkçe Olimpiyatlarının altın sponsoru DSP, CHP ve TDH gibi partilerden sonra AK Partili olan Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, bir başka imar rantı ile yine gündeme geldi.

Kendisini Belediye Başkanı yaptıran AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’a Kozlu sahilinde ÖZSÜT’ü vererek jest yapan birkaç ay öncede on yıllığına kira indirimi kıyağı yapan Ali Bektaş’ın bu kez DEVA Partisi Merkez İlçe Başkanı iş adamı Orhan Bozkurt’a imar rantı sağladığı iddia edildi.

Yeşil alan, ticari/konuta döndü…

İddiaya göre; Kozlu Merkez’de bulunan Belediye dükkanlarının arkasındaki yeşil alanı 2004 yılında k parti Üyesi Japon Pazarı sahii, babası Mehmet Bozkur tarafından alınan yeşil alan, yıllardır yeşil alanda çıkarılarak konut/ticari alana çevirmek istiyordu.

Şehircilik kriterlerine uymayan talepler sürekli geri çevrilirken, göreve gelen Ali Bektaş yeşil alanın bulunduğu bölgeye de İmar ıslah Planları çerçevesinde ticari/konut imarı vererek yaklaşık 20 milyonluk bir imar rantının da önünü açmış oldu.

Son yapılan İmar Islah Planları da vatandaşların şikayetleri nedeniyle dava konusu olurken, bölgede yapılan imar planı nedeniyle belediye dükkanlarında kiracı konumunda bir çok esnaf mahkeme sonucunu bekliyor.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek’i ziyaret etmek isteyen DEVA Partisi ilçe Başkanı Orhan Bozkurt’la görüşmemiş, Bozkurt’ta Ayçiçek’in siyasi nezaketten yoksun olduğunu belirterek basın açıklaması yapmıştı.

Editör: TE Bilisim