Trabzon'da CHP'den Ortahisar Belediye Başkanı seçilen Ahmet Kaya, AKP İl Başkanı Sezgin Mumcu’nun sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Mumcu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının başkanlık makamından kaldırılması ile ilgili olarak şunlar söyledi:

- Benim talimatımla kaldırıldı. Arkamızda hem Atatürk'ümüzün hem de Sayın Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafı vardı. Ben oraya Atatürk'ün bir vatandaşımızla konuşurken, böyle çok mütevazı bir fotoğrafı vardır, özellikle o fotoğraf konsun istedim. O yapıldı kondu.

"SEÇİMLERDE OY İSTEDİ, SİYASET YAPTI"

- Sayın Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanıdır ama öbür yandan AKP'nin genel başkanıdır ve yerel seçimlerde AKP adına bizzat siyaset yapmıştır, oy istemiştir. Hatta bilboard ' larda, afişlerde, bayrak direklerinde çok da resmi görünmüştür. Dolayısıyla siyasi bir kimliktir. 

"ORADA DURMASI DOĞRU DEĞİL"

- Sadece Cumhurbaşkanı kimliğiyle olmuş olsaydı o resim elbette orada dururdu kaldırılmazdı. Ben sayın kendi genel başkanım, kendi partimin genel başkanının resmini orada asmazken AKP'nin genel başkanının resminin orada durması doğru değildir siyaseten. 

"ERDOĞAN SİYASİ BİR KİMLİKTİR"

Harun Akın: Zonguldak bu maçın şike maçı olduğunu ortaya koymak için mücadele vermelidir... Harun Akın: Zonguldak bu maçın şike maçı olduğunu ortaya koymak için mücadele vermelidir...

- Ben o kurumdan içeri siyasete sokmayacağımı söylemiştim. Dolayısıyla Sayın Recep Tayyip Erdoğan siyasi bir kimliktir. Doğru mudur, siyasi kimlik değil midir Recep Tayyip Erdoğan? AKP Genel Başkanı’dır. Dolayısıyla o kurumdan içeri siyaset sokmama kararlılığım devam ediyor. Onun bir yansımasıdır. Kendi genel başkanımın da resmi orada yoktur. AKP Genel Başkanı'nın resmi olması da doğru değildir.

Ekran Resmi 2024 04 13 11.08.45

AKP İL BAŞKANI TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

 AKP İl Başkanı Sezgin Mumcu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sayın Başkan daha ilk günden hizmet yerine ideolojik belediyeciliğin işaretlerini veriyor. Hani parti rozetini çıkartmıştınız? Ülkemizin cumhurbaşkanının resmini makam odasından kaldırmakla başınız göğe mi erdi? İş yerine polemik yapan anlayış. Bana bir yerleri çağrıştırıyor." 

Editör: Haber Merkezi