Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul İl Başkanlığı önündeki polis müdahalesine tepki gösterdi.

Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul yaptığı açıklamada, 'Baba ocağımıza, partimizin il binasına hukuksuzca saldırıldı, girişlerimiz engellendi. Saatlerce abluka altında tutulduk. Bu emri kim verdi' dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde toplanan partililere polisin sert müdahalesini eleştiren Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul, biber gazını uygunsuz ve orantısız kullanan ilgili personel hakkında adli ve idari işlemler yapılıp yapılmayacağını da sordu.

İşte Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul'un o sosyal medya paylaşımı;

"Dün, partimizin İstanbul İl Başkanlığı’nın önünde çekilen ileri demokrasi görüntüleri.

Baba ocağımıza, partimizin il binasına hukuksuzca saldırıldı, girişlerimiz engellendi. Saatlerce abluka altında tutulduk. Bu emri kim verdi?

Milletvekillerimize, vatandaşlarımıza, gazetecilerimize biber gazıyla, copla, gaz fişekleriyle müdahale edildi. Darp edildik.

Doğrudan hedef olduk, yakın mesafeden, uzun süre yüzümüze “biber gazı” sıkıldı.

Barışçıl bir şekilde diyalog kurmaya çalışırken, hiçbir şiddet eylemi yokken, biber gazını bu şekilde çok ciddi hatta ölümcül sağlık sorunlarına da yol açacak şekilde kullanma talimatı kimden alındı?

Tilkilik yaptınız, para istediniz: ‘Hayır’ dediğinize neyin karşılığı ‘evet’ dediniz?
Tilkilik yaptınız, para istediniz: ‘Hayır’ dediğinize neyin karşılığı ‘evet’ dediniz?
İçeriği Görüntüle

Bir insana yaklaşık bir metre mesafeden yüzünü hedef gözeterek biber gazı sıkmaya cesaret etmek için sınırsız yetki verilmiş olmalı.

Biber gazını uygunsuz veya orantısız kullanan ilgili personel hakkında adli ve idari işlemler yapılacak mı?

Anayasal haklarını kullanan yurttaşlara gaz, cop ve şiddetle müdahale etme talimatını kim verdi?

Tüm kamuoyunun gözleri önünde yaşanan can güvenliğine, insan haklarının ihlaline dayanan bu kanunsuzluğa göz yumulacak mı?"