Zonguldak'ın Gökçebey İlçesi Bacakkadı Belediye Başkanı Oktay Albuz’a yakın Erkan O. İsimli personel ile yine Belediyeye ait kamyon ile Filyos ırmağından çekilen kum-çakılların bazı OSB’lere, vatandaşlara ve amcası olan Mustafa Albuz’un Villa inşaatlarında kullanılmak üzere çekildiği iddia edilmişti.

Yakalanan personel Oktay Albuz’u tehdit etti iddiası!
Belde de yaşayan bir vatandaşa yaklaşık 20 bin lira karşılığında kum-çakıl satıldığı tespit edilmesinin ardından Belediye Başkanı Oktay Albuz’un, E.O.’dan resmi kanallarla 20 bin lirayı tahsil ettiği ancak yapılan usulsüzlüğü Adli makamlara bildirmek yerine örtbas ettiği ve E.O’nun soruşturma açılması durumunda bildiği her şeyi yargıya anlatmakla tehdit ettiği öne sürülmüştü.

Hakkında çıkan iddialara yanıt vermek yerine amcası Mustafa Albuz’un villalarından çıkan toprak hafriyatları Belediye araçları ile taşıdığını anlatan Başkan Albuz, kendini aklamak isterken amcasının kum-çakıl aldığını nakliyesini de Belediye olarak yaptıklarını itiraf etti.

İşte belediye Başkanı Oktay Albuz’un itirafları;
Bizim makinalarımız Mustafa Albuz’un villalarında çalışmış. Böyle bir itham kesinlikle söz konusu değil. Biz Mustafa Albuz’un oradan çıkan toprak hafriyatı alıp, Bakacakkadı merkezindeki mesire alanımıza toprak çekmekteyiz. Bunu Mustafa Albuz’un bazı zamanlardaki çalıştığı, Mustafa Albuz bizim makinalarımızı dolduruyor. Biz de kendi merkez mahallesindeki mesire alanına döküyoruz. 
Lakin, Mustafa Albuz çalışmadığında biz kendi makinamızı gönderip, çıkan toprak hafriyatı kamyonlarımıza yükleyip mesire alanımıza çekmeye devam ediyoruz. Çünkü iş beklemez! Biz de birazda acele ediyoruz. Mesire alanına ihtiyaç vardı.. Bizde oraya toprağımızı çektik. 
Çakıl konusuna gelince Mustafa Albuz’un kendi makinası var. Kendi makina ve aracıyla gitmiştir çakılını almıştır. Bizden de nakliye konusunda ücreti mukabili karşısında Belediyemize başvuru yapmıştır. Biz de ücreti mukabilinde nakliye olarak çakılı kendisi almıştır, nakliyesini biz yaptık. Mustafa Albuz’un nakliye belgelerini görmek isteyen Belediyeye gelebilir. Bu konuda da rahatız, huzurluyuz…

 

Editör: TE Bilisim