Taciz iddialarıyla yargılanan ve bir süre önce İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak tarafından adaylığı ilan edilen Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş’ın seçim bürosu açılış daveti parti tabanında krizi tırmandırarak istifaları gündeme taşıdı.

Genel Merkez yöneticilerinin Zonguldak’a gelerek  ‘aday yapmayacağız’ sözüne rağmen Demirtaş’ın Pazartesi günü seçim bürosu açılışı yapacağını öğrenen partililer Genel Merkez tarafından oyalandıklarını ifade ederek istifaya hazırlandıklarını söylediler.
 

CHP’den, AKP’den atıldı, Evrim Balbaloğlu aldı!

Zonguldak’ta bir başkanın aşk hikayesi! Zonguldak’ta bir başkanın aşk hikayesi!

Yaptığı yolsuzluklar nedeniyle CHP’den, daha sonra kadın personellerini taciz ettiği iddiasıyla yargılandığı için AK Parti’den de ihraç edilen Gökhan Demirtaş, İYİ Parti Kadın Politikaları Bölge Sorumlusu Dr. Evrim Balbaloğlu tarafından İYİ Parti’ye transfer edilmiş, Demirtaş’ın partiye yüklü miktarda bağışta bulunduğu iddiaları gündeme gelmişti.

Taciz ve yolsuzluk skandallarıyla gündeme gelen Demirtaş’ın İYİ Parti adayı olarak açıklanması sonrası  İYİ Parti İl Başkanı Erdal Gülay, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Candemir Ogan, İlçe, Belde ve partililer tarafından tepkiyle karşılanmış, dayatma karar karşısında istifa edeceklerini söylemişti.
 

Partililer istifaya hazırlanıyor!

Zonguldak ve İlçe İYİ Parti teşkilat yöneticileri, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in “Taciz mağduru kadınları yanandayız. Kızlarımızı ve gençlerimizi istismar edenleri silmezsem adiyim” sözlerini hatırlatarak, halen tacizden yargılanan Gökhan Demirtaş’ın Genel merkez tarafından adaylığının iptal edilmemesi karşısında istifaların önüne geçemeyeceklerini söylediler.
 

İl Başkanı: 6 İlçe Başkanı istemiyor!

Geçtiğmiz hafta bir açıklama yaparak 6 İlçe Başkanı'nın Gökhan demirtaş'ı istemediğini ifade eden İYİ Parti İl Başkanı Erdal Gülay, şu açıklamayı yapmıştı;  "Öncelikle Gülüç Belediye Başkanı hakkında şu anda bir söz söylemem çok doğru olmaz. Çünkü  henüz bizim belediye başkan Aday adayımız değil. Evet. Partimize katılmış. Doğru. Ama sürecin ne olacağı belli değil henüz. Burada biliyorsunuz il başkanlığımız ve  geride kalan 6 ilçe başkanımızın istemediği yönünde teşkilatlarımızda karar çıktı Bunların tabii ki gerekli cevabını Sayın Genel Başkanımız mutlaka bizlere de iletecektir. Biz de Sayın Genel Başkanımızın vermiş olduğu karara saygılı bir şekilde  davranacağız. Ona göre gerekeni sizlerle de paylaşacağız"

Editör: Haber Merkezi