İYİ Parti 28. Dönem Zonguldak Milletvekili Adayı ve İyi Parti Kadın Politikaları Bölge Sorumlusu Dr. Evrim Balbaloğlu’nun hakkında taciz ve yolsuzluk iddiaları olan Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş’ı İYİ Parti adayı yaptırmasının yankıları sürerken, bu kez de İyi Parti 28. Dönem Zonguldak Milletvekili Adayı Yiğitcan Yıldırım, kamuoyuna açıklama yaparak tepki gösterdi.

Sert bir açıklama yapan Yiğitcan Yıldırım, “Bu ismin partimize katılmasına kim vesile olduysa bilmelidirler ki o kadınların ahları üzerinedir. Ve sayın Demirtaş’ın demecinde belirtildiği üzere bir kadın tarafından partiye katılmasına destek olunduysa kadınlık onuruna yakışmayan bu davranışı da kınıyorum” dedi.

İl Başkanı, Karadon Maden Şehitlerini andı... İl Başkanı, Karadon Maden Şehitlerini andı...

İşte Yiğitcan Yıldırım’ın o açıklaması;

Gülüç Belde Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş’ın dün itibarıyla partimize katıldığını üzüntüyle basından takip ettik.

Bir kız abisi ve bir kadının evladı olarak Gülüç’te, adı kadın tacizi ve çeşitli iddialarla çalkalanan ve de mahkemesi halen devam eden bu ismin partimizde ne yeri, ne de adı yoktur, olmamalıdır. Buradan ifade etmek isterim; Bu ismin partimize katılmasına kim vesile olduysa bilmelidirler ki o kadınların ahları üzerinedir. Ve sayın Demirtaş’ın demecinde belirtildiği üzere bir kadın tarafından partiye katılmasına destek olunduysa kadınlık onuruna yakışmayan bu davranışı da kınıyorum. Bu parti bir kadın genel başkan tarafından kurularak Türk siyasi tarihinde ezilen kadınların sesi olma çabasındadır. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in durumdan haberdar olmadığını düşünerek tüm teşkilatlarımızı bu konuda görev almaya davet ediyorum. Ve de ilk olarak bu konuyla ilgili demeçlerini açıklayan Merkez İlçe Başkanımız Candemir Ongan’a ve İl Kadın Politikaları Başkanımız Münevver Büyükalgan’a teşekkürlerimi sunuyorum.

Editör: Haber Merkezi