SELİM ALAN MHP ADAYI GİBİ

AK Parti'nin Zonguldak belediye başkan adayı , mevcut belediye başkanı Ömer Selim Alan oldu.

Dün Ankara'dan dönüşte MHP'liler karşılamış. Daha önce de MHP Genel başkanı ile görüşmüş , son bir kaç aydır da Zonguldak MHP örgütü ile yakınlaşmıştı.

Ama Ömer Selim Alan'ın milliyetçi biri olduğunu gösteren en ufak ibare bu zamana kadar göremedik. Bütün bunlar aslında Zonguldak'ta Ak Parti ile MHP arasında gizli bir rekabetten kaynakladığı açıkça belli oluyor. Bu sebeple de AKP'lilerin çoğunun Özcan Ulupınar'da ısrar etmesine ramen Ömer Selim Alan'ın adaylığı yine genel merkezde Bahçeli'nin parmağı olduğu izlenimi yaratıyor..

Ak Parti, adaylarını açıklamaya başlaması da neredeyse bir aydan fazla zaman oldu. Bu zamana kadar Selim Alan'ın adaylığının açıklanmaması aslında partisinde istenmediği göstergesiydi. Yapılan anketlerden de istenmediği ortaya çıkmış ki, bu zamana kadar beklendi.

Kongre takvimi başlıyor... Kongre takvimi başlıyor...

Kendi partisini ikiye bölen, 5 sene belediyeyi yönetmesine rağmen başarısız bulundu ki; karşısına kendi partisinden aday adayları çıkarttılar.

Lakin son tahlilde MHP faktörü baskın oldu. Belki de ittifak için Ak Parti'den aday olması halinde MHP'nin destek vereceği hatta aday gösterilmezse MHP'den aday yapılacağı konuşulmuş olabilir.

Dün MHP'lilerin Bahçeli sloganları ile Ömer Selim Alan'ı karşılaması bu açıdan çok manidardı. Bir şekilde nispetleri, Ak Parti'ye oldu.

Aslında benim şahsi kanaatim; CHP'nin etkisiz bir aday çıkarması ile şansının yükseldiğini görsemde , böyle yapmacık şov gönüntüler ben de kazanamayacak izlenimi yarattı. Karşılamada 250 MHP'li varsa en az 1000 AKP'li olması gerekiyordu.

Zonguldak için 250 kişinin karşılaması yetmez hatta bu aslında kaybedeceğinin işareti bile olabilir.

MHP'nin kendi adayı 2019'da 8 bin oy almıştı.

Zonguldak Merkez'in seçmen sayısı yaklaşık 60 bin kişidir.

Ordan bakılınca mükemmel karşılama görülebilir de ; burdan bakınca da böyle görülüyor.

Kaynak: Hayati Yılmaz ile

Zonguldak Tarih

Editör: Haber Merkezi