SUCUK KOKUSU !
Zonguldak’ta muhalefet partisi seçimleri kazanarak Belediye’de İktidara geldi. İktidar partisi seçimleri kaybederek muhalefete düştü.
Zonguldak şehir merkezinin önemli bir kısmı halen TTK’nın elinde; Dereler DSİ’nin elinde . Kara yolu Karayollarının elinde. Belediyeye kalan kısım aslında küçük bir alan.
Fakat ortak yapılması gereken işler oluyor. Üst geçit gibi.
Yani, yapılacak işlerin ebesi çok. Ebe çok olunca çocuk yamuk doğarmış ya ! Zıtlaşma olunca çocuk yamuk doğuyor.
Zıtlaşma durumunda , kaybeden Zonguldak oluyor.
Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem gazetecilere sucuk ekmek yedirmiş. Başkan yemeyi de yedirmeyi de çok seviyor. Buradaki basın mensuplarına birlik beraberlik çağrısı yapmış. . ''El ele vermeliyiz '' demiş. Sanki Ankara’dan parayı gazeteciler bulacak .
''Çok iyi işler başardık ''diyor başkan. ''Daha da iyi olacak ''diyor. İyi de bunun için sucuk ekmeğe ne gerek var ki ? İyi bir şey yapıldığında basın yazardı zaten.
Keşke AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan’ı da çağırsaydı. Bembeyaz kar örtüsü üstünde , yeni bir beyaz sayfa açılır, birlik beraberlik içinde sucuk kokusu alınırdı.
Ne güzel olmaz mıydı ?
Birlik beraberlik için adım atacaklarsa ; bunun ilk adımını alt yapı için kullanırlardı.
Zonguldak’ta bir çok mahallede alt yapı şebekesi bozuk. Yağmur suları ile kanalizasyon suları bir birine karışıyor. Herhangi bir yağmurda tıkalı olan kanalizasyonlar sokaklara taşıyor. Pis sular şehrin içine basıyor. Bir çok hastalığa da zemin hazırlıyor.
Hani , şehre gelenlerin ilk hissettiği o koku var ya ...
İşte o koku... Yılların kokusu.
Zonguldak’ta her ne kadar arıtma sistemi olsa da ,bu tesisten bir çok mahalle hizmet alamıyor. Gecekondulaşma yüzünden insanlar kendi bağlantılarını kendi yaptığından, evsel atıklar direk yağmur kanallarına veriliyor. Bu kanallarla şehre, oradan da limana taşınıyor. Bazen dışarı taşıyor, caddeden akıyor.
Bu durumun düzeltilmesi için gerçekten iş birliğine ihtiyaç var. Belediyenin tek başına kaldıracağı bir durum değil. Yılların sorunu
Kanalizasyonlar belediyenin sorumluğunda, dere ıslahı DSİ’nin.
Eğer zıtlaşma devam ederse; dereye ulaşamayan kanalizasyon suları şehre basar , sen de ona basarsın.
CHP’liler CHP’li , AK Partililer AKP’li kalır ama ; kimin sidiğine kim basar, belli olmaz.
Bence Tahsin Erdem, bir de dere kenarında mangal partisi vermeli. Dere ışıklandırmayı da açmalı. Muammer Avcı'yı da çağırmalı.
Sucuğun kokusunu duyuyorlarsa devam. Eğer suyun kokusunu duyuyorlarsa ,birlik beraberlik içinde belki çare bulurlar.
Sucuk kokusu güzel de ; Zonguldak'ın en büyük sorunu bok kokusu.
KAYNAK: Hayati Yılmaz ile
Zonguldak Tarih




