Törene Türk Hava Kurumu(THK)İl Başkanı Nihat Aygün ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. 

Zonguldaklı sanatçı Şevket Doğan yoğun bakıma alındı... Zonguldaklı sanatçı Şevket Doğan yoğun bakıma alındı...

Türk Hava Kurumu(THK)İl Başkanı Nihat Aygün,"Türk Hava Kurumunun 99'uncu kuruluş yıldönümüne hoşgeldiniz.Türk Hava Kurumu. GAZİ Mustafa Kemal ATATÜRK ve arkadaşlarının Türk Ulusuna en değerli armağanı ve emanetidir. 16 Şubat 1925'de Ulu Önderin direktifleriyle kurulan Türk Teyyare Cerniyeti havacılık alanında batıya yarışmanın bayrağını açmıştır. Türk Hava Kurumu vatandaşlarımızın ve yerel yöneticilerimizin destekleriyle 99 yıldan beri Atatürk'ün kendisine yüklemiş olduğu misyon doğrultusunda gençlere havacılığı sevdirmek, havacı gençlik yetiştimek, havacılığı yurt sathına yaymak, havacılık araç ve gereçlerini üretrnek üzere kuruırnuştur. 
99 yıldır binlerce pilot, paraşütçü, planörcü, yamaç paraşütçü yetişürmiş. Gençlerimize mode; uçak 
eğitimi vermiştr. Aynca Türk Hava Kurumu Üniversitesini kurarak havacılık sektöründeki piiot açığım kapatmak üzere pilot yetiştirrnektedir. 
Ankara/Eömesgut, İzmir/Selçuk, Eskişehirlinönü, Antalya/Karain ve Erzincan bölgelerindeki uçuş okulları ve havacılık eğitimin merkezleri ile ülke çapında yayılmaktadır. Türk Hava Kurumu fitre ve deri faaliyeöerinden elde ettiği gelirleri, havacılık eğitim ve faaliyeöerinde kullanmaktadır. Bu gelirler Türk gençliğine eğitim, teçhizat olarak geri dönmektedir. Kurum, bütün imkan ve kabiliyeöni havacılğın gelişmesi ve yaygınlaşması için kullanmaktadır. Türk Hava Kurumu'nu güçlendirmek, yaşatrnak görevlerimizden öte yurttaşlık borcumuzdur. Ulu Önder Mustafa Kemal ATATURK'ün bizlere mirası olan Türk Hava Kurumu, Türkiye Cumhuriyeti ile sonsuza dek yaşayacaktır”dedi.

Editör: Haber Merkezi