Cumhuriyet Halk Parti(CHP)Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, AK Parti iktidarının Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK)’yok bitirdiğini açıkladı.

CHP’li Milletvekili Ertuğrul uyardı: Özel bireyler tecrit edilmemeli... CHP’li Milletvekili Ertuğrul uyardı: Özel bireyler tecrit edilmemeli...

Cumhuriyet Halk Parti(CHP)Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, TTK’nın durumu haklında konuştu.

Cumhuriyet Halk Parti(CHP)Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu,”Zonguldak’ı bitirmişsiniz. 18 bin 122 olan işçi sayısı 8 bin 412 kişiye düşürmüşsünüz. 1500 işçi de emeklilik için sıra bekliyor. Eksi 1000 desiniz. Siz Zonguldak’ı yok ettiniz”dedi.

Başkan Zaimoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“TTK ne durumda olduğunu konuşalım. TTK 2002 yılında 18 bin işçi çalıştırıyordu. Şimdi ise 8 bin 412 kişi çalışıyor. Geçen sene ilave ettikleri 2 bin işçi dahil. Siyasi nezaketi bir kenara bırakın siyasi hizmete bakın. Zonguldak’ı bitirmişsiniz. 18 bin 122 olan işçi sayısı 8 bin 412 kişiye düşürmüşsünüz. 1500 işçi de emeklilik için sıra bekliyor. Eksi 1000 desiniz. Siz Zonguldak’ı yok ettiniz. Zonguldak buna karşı iller bazında Türkiye de vergi ödeyip karşılığını alamayan birinci sırada. Sizde bunun il başkan vekilliğini yapıyorsunuz. Zonguldak bu ülkeye 70 bin sene kömürü, çeliği ve tuğlasıyla ülkeye hizmet etmiş. Kömüre giden yol Zonguldak’ta bahsediyoruz. Nereye gelmişiz. Emeklinin başkenti haline getirmişsiniz. Emekliyi aç bırakmışsınız. Hangi birini size anlatayım. 22 senede bir bakan oldu mu Zonguldak’ta. Zonguldak’ta hiç mi bilgili insan yok. Bir tane Zonguldaklı insan AKP döneminde bakan yapılmamış. Facebook’larda paylaşıyorsunuz. Zonguldak’ı alt liglere düşürdünüz. Tıpkı Zonguldakspor gibi. 2002 yılında 627 bin kişi yaşıyormuş Zonguldak’ta. 2023 yılında 588 bin kişi yaşıyor. Yüzde 6.2 gerilemiş Zonguldak. Yüzde yirmi bu süre zarfında Türkiye nüfusunu artmış. 2023 yılında rekor yardım edildi. Kime yardım edildi? Aç bıraktığınız kişilere. AKP’nin olduğu yerde insanca yaşam yok. AKP yardım edilmiş bir yoksul istiyor. Bu vatandaş o yüzden anlaşamıyor AKP ile. Bu seçim AKP ile hesaplaşma seçimi olacak. Halkın hesap soracağı bir seçim olacak. İşsizlerin, bu seçim atanamayan öğretmenlerin seçimi olacak”dedi.

Editör: Haber Merkezi