Fevkani Köprüsü hurda yolsuzluğu tartışmaları sürüyor.

CHP Grup Başkan Vekili Dr. Atınç Kayınova'nın Fevkani Köprü hurda yolsuzluğu iddialarına AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan “Sayın İl Başkanı, Meclis Grupbaşkanvekili Atınç Kayınova’ya sorar mısınız?
Elinde hiçbir bilgi ve belge olmadan 15 aydır Zonguldak Belediye Başkanını ve partimizi nasıl suçluyor?” diye sordu.

CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu’nun yerel bir kanalda “Partiye bilim adamlarını çağırdık. Kimi 5 bin ton, kimi 8 bin ton” sözleri karşısında çağrıda bulunan Çağlayan, “Bu bilim adamlarının kim olduğunu açıklamanızı rica ediyorum. Sizin aracılığınızla bu bilim adamlarını partimize davet ediyorum. Eğer gelip konuyla ilgili raporlarını sunarlar ise biz gereğini yaparız” dedi.

Çağlayan açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“CHP Zonguldak İl Başkanı Sayın Devrim Dural,  Hem Merkez İlçe Başkanınız hem de Belediye Meclis Grupbaşkan Vekiliniz, İl başkanı olarak bizi hedef alarak bir takım açıklamaları yapmaktadır. ‘Kendilerini il başkanı olarak muhatap almıyorum’ demek istemiyorum.
Fakat nezaket gereği size sesleniyorum. MÜTEKABİLİYETe uygun olan budur.
Merkez İlçe Başkanınız Sayın Osman Zaimoğlu, yerel bir televizyon kanalında Fevkani Köprü’de kullanılan demir miktarıyla ilgili olarak “Partiye bilim adamlarını çağırdık. Kimi 5 bin ton, kimi 8 bin ton dedi” şeklinde bir ifadede bulunmuştu. 
Bu bilim adamlarının kim olduğunu açıklamanızı rica ediyorum. Sizin aracılığınızla bu bilim adamlarını partimize davet ediyorum.
Eğer gelip konuyla ilgili raporlarını sunarlar ise biz gereğini yaparız. Zonguldak Belediyesi’nin Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’ne hazırlattığı rapora göre, Fevkani Köprü’de 1842.15 ton çelik bulunduğu ortaya çıktı. 
Biz de bu raporu kamuoyu ile paylaştık. 
Fevkani Köprü’nün yıkılmasının kent insanı üzerindeki pozitif etkisini yıkmak için hurda işini sulandırmaya devam eden Zonguldak Belediyesi CHP Meclis Grubu Başkanı Atınç Kayınova, “Belgeyi 15 ay neden sakladınız?” diye soruyor!
Sayın İl Başkanı, Meclis Grupbaşkanvekili Atınç Kayınova’ya sorar mısınız?
Elinde hiçbir bilgi ve belge olmadan 15 aydır Zonguldak Belediye Başkanını ve partimizi nasıl suçluyor?
Mecliste birlikte görev yaparken, meclis üyesi olarak kendi belediye başkanı ile yaşadıkları problemleri biliyoruz.
Kavga etmekten hizmet etmeye fırsat bulamamışlardı. Bizler bu konuyu sizin parti içi meseleniz olduğu için derinleştirmiyoruz.
O dönemlerde de ellerinde bilgi ve belge olmadan dedikoduyla ve hamaset ile açıklamalar yapar dururlardı.
Görev aldığı dönemde köprünün güçlendirilmesi ile ilgili CHP belediyesinin hazırladığı raporda, belediye meclis üyemizin açıkladıkları da ortadadır.
Tekrar ediyorum; Fevkani Köprü’nün yıkımından sonra hemşehrilerimiz şehrimiz adına yeniden umutlanmışlardır. Bu umudun söndürülmesine izin vermeyeceğiz.
Yıllar boyunca sümen altlarında ve arşiv dolaplarında sakladıkları, beceremedikleri imar çalışmalarıyla ilgili doğru ve bilgilendirici açıklamayı da en kısa süre içinde yapacağız.
Son sözümüz şudur: 
Bizler, bir davaya, bir ülküye sahip insanlar olarak, kişiler için değil, sahip olduğumuz dava için çalışırız. Şahsi hesaplar ve düşünceler ‘Önce Şehrim, Önce Partim’diyen kişilerin hiçbir zaman önemsemeyeceği işlerdir. 
Hesabi değil, hasbi davrananlara selam olsun”dedi.