Safranbolu’da 200 bin çiçek üretildi Safranbolu’da 200 bin çiçek üretildi

Ziyarette Bölgemiz ile ilgili çeşitli konular hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.
Aynur Çakar Zonguldak İlinin kaybolmaya başlayan Yöresel  ve Kültürel Ürünlerinin Yeniden Üretilmesi Yaşatılması Tanıtılması ve Sürekliliğinin sağlanması konusunda yaptıkları Çalışmaları paylaşarak Zonguldak İli Manda Birliğinin ve Cumalı Kadınlar Kooperatifinin kurulmasını yaptıklarını ve Bölgemizln Sosyal Ekonomik Kültürel hayatına dokunduklarını ifade ederek, aynı zamanda Çöpiukten Tarım arazisine çevirdikleri tarlada İyi Tarım ugulamasıyla yaptıkları üretimleri ve turizm ile ilgili çalışmalarını  anlattı.
Bu çalışmaları yaparken Aynı zamanda Türkiyenin her tarafında Çalıştay Fuar Tantım gibi etkinliklerde yer alarak öncülük ve rehberlik yaptıkları, Zonguldak Yöresel Ürünleri ve Çaycuma Manda Yoğurdu gibi Ürünlermiz için algı ve tantım yaptıklarınıda söyledi.
Özellikle Kadınlarımızın Ekonomik güçlerinin oluşturulması kendilerini ifade edebilmelerinin sağlanması atıl ürünlerin sahaya sürülmesi gibi konular için Kurulan Cumalı Kadınlar Kooperatifinin Sosyal  Kültürel Ekonomik Turizm konularında Dr Lütfü Altunsu'dan destek istedi.
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr Lütfü Altunsu yapılan ziyaretten memnun olduklarını kurum olarak usulüne uygun katma değer oluşturacak bu tür çalışmaların her zaman yanında olduklarını ve olcaklarını söyledi.
Cumalı Kadınlar Kooperatif Başkanı, Aynur Abla Yöresel Doğal Organik Ev Ürünleri ve Aynur Abla Çaycuma Manda Yoğurdu işletme sahibi Aynur Çakar Sayın Dr Lütfü Altunsu ya kabulleri nezaketleri ve düşünceleri ve Böylesine duyarlı davranması bizleri ziyadesiyle Zonguldak adına mutlu etmiştir Teşekkür ederiz.
Zlyarete Zonguldak Bartın Karabuk İlleri Sosyal Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği ve Zonguldak Manda Birliği Kurucu Başkanı Şenol Çakar da katıldı.

Editör: Haber Merkezi