Satın almak avantajlıyken, neden Zonguldak’ın parasını üç yıl boyunca bir firmaya ödüyorsunuz?
Satın almak avantajlıyken, neden Zonguldak’ın parasını üç yıl boyunca bir firmaya ödüyorsunuz?
İçeriği Görüntüle

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Zonguldak İl Başkanı Fırat Angın, yaptığı açıklamada hem eğitimde yaşanan güvenlik sorunlarına hem de kent gündemindeki siyasi tartışmalara ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Zonguldak İl Başkanı’nın Zonguldak Valisi’ne yönelik istifa çağrılarıyla ilgili yaptığı açıklamayı eleştiren Angın, iktidarın demokrasi anlayışını sorguladı. Açıklamasında geçmişte sıkça kullanılan “ileri demokrasi” söylemine gönderme yapan Angın, ülkede demokratik değerlerin giderek görünmez hale geldiğini savundu.

Açıklamasında şu görüşlere yer verdi; Felaket haberi üzerine daha da felaket haberler aldığımız, trajedi ve olaysız bir günümüzün bile geçmediği ülkemizde, her şey her gün daha da pahalılaşıyorken maalesef yine en ucuz şey insan hayatı ve yaşama hakkı.

MESEM’lerde, ortaokullarda, liselerde bu ülkenin evlatları katlediliyor. Öğretmenler atanamıyor, atananlar geçinemiyor, okullarda can güvenliği sağlanamıyor.

Hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımıza rahmet diliyorum. Tarikatların Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, istifa etmem için daha ne olması gerekiyor?

İstifa demişken, AKP Zonguldak İl Başkanı’nın açıklamasını hayretle takip ettik. Zonguldak Valisini istifaya davet etmek kimsenin haddine değil söylemini halka yaşattıkları zulümden de anlayacağımız üzere normal karşılamamız gerekiyor. İktidarın bakış açısı maalesef bu. Bu çok bilen iktidar ve yandaşları tayfası ne diyordu geldiklerinde hatırlarsınız.

“İleri Demokrasi” İleri demokrasi, ileri demokrasi diye diye demokrasi o kadar ileri gitti ki artık ülkemizden çok ileride uzakta ve görünmez oldu. Seçilmiş değil, atanmış AKP il Müdürü şunu bilmeli ki, kendisini de, kendisini o koltuğa atayanı da, okullara sahip çıkamayan, çocuklarımızı koruyamayan Milli Eğitim Bakanını da Emniyetten sorumlu İçişleri Bakanını da, her vatandaş her istediği zaman İstifaya Çağırabilir. Kendinizi Halktan büyük görmeyi bırakın.

Zonguldak Valisi zaten birkaç sene önce kendi izin verdiği törene, balkona çıkıp bir daha paralel tören yaptırmam deyip 1 ay sonra yine çift tören yapıldığı gün gitmişti. Şimdi koltukta duran kişi, ucube bir üst geçit yaptırıp ona bir yürüyen merdiven bile koyamayan, ekmek zammına bile müdahele edemeyen herhangi bir kişidir. İstifa etse de olur etmese de olur. Halkın nezdinde zaten yoktur.

Fıratangın Türkiyeişçi