Haber: Selçuk KOÇAKLI

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, dün AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan’ın “Akdemir 13 dakikada, Selim Alan 3 dakikada” açıklamasına cevap verdi. Akdemir, "Karşımızda bir muhalefet var. Bir muhalefet ne yapacaktır birinci olmak için muhalefetini yapacaktır adaylarını güçlü göstermek için. Ancak 100 metre, 200 metre, 300 metre, 400 metre ve yada 500 metre maraton dağ tepedir bir sürü spor dalları var. Biz işimizi yapmaya çalıştık Zonguldak’ta. Zonguldak’ın şartları ve durum gereği ne olması gerektiğini herkes çok iyi biliyor. Bunu ben söylemiyorum kendi vekilleri de bizim vekillerimiz de buraya gelen misafirler de yetkililerde bu işi bilen arkadaşlarda Zonguldak’ın çok zor bir il yapısı olduğunu söylüyorlar. Bu zor coğrafya da nelerin yapıldığını bizler planlı şekilde yapmaya çalıştık ve yapmaya da çalışıyoruz ifadelerine yer verdi.

“Toprak kayıyor ve geliyor sense koşuyorsun nasıl ilerleyeceksin ve nasıl koşacaksın”

Akdemir, “Karşımızda bir muhalefet var. Bir muhalefet ne yapacaktır muhalefetini yapacaktır. Onlarda kendi adaylarını güçlü göstermek için böyle açıklamalar yapacaklardır. Her yarışmanın kuralı birinci olmaktır. Yarışmayı giren geri de kalmak için yarışmaya girmez kazanmak için girer. Her nerede olursa olsun bu böyledir. Kuraldır, istektir. İnsanın beyninde olan duygusal bir yapıdır bu birinci olmak için. Bu bir yarıştır mesafeler çok önemli değildir. Özellikle 100 metre, 200 metre, 300 metre, 400 metre ve yada 500 metre maraton dağ tepedir bir sürü spor dalları var. Biz işimizi yapmaya çalıştık Zonguldak’ta. Zonguldak’ın şartları ve durum gereği ne olması gerektiğini herkes çok iyi biliyor. Bunu ben söylemiyorum kendi vekilleri de bizim vekillerimiz de buraya gelen misafirler de yetkililerde bu işi bilen arkadaşlarda Zonguldak’ın çok zor bir il yapısı olduğunu söylüyorlar. Bu zor coğrafya da nelerin yapıldığını bizler planlı şekilde yapmaya çalıştık ve yapmaya da çalışıyoruz. Çaydamar’da Bağlık’ta Rat’ta heyelan meydana geldi, hiç hesaptı yoktu mesela şimdi bu yarışın neresinde olacaksınız, karşınıza geldi heyelan koşarken toprak geldi kayıyor nasıl ilerleyeceksin, ilerleyebiliyorsan ilerle. Toprak kayıyor ve geliyor sense koşuyorsun nasıl ilerleyeceksin ve nasıl koşacaksın. Bu benzetmeler kendine göre yorum yapmış saygı duymak lazım. Bizler saygı duyuyoruz ama ben işimi en iyi şekilde yapma heyecanını hala yaşıyorum. Aday gösterildim gösterilmedim çok önemli değil ama 31 Martta kadar ne yapılması gerektiğini talimatlarımı vermişim mahallerde, sokaklarda, caddelerde yapılması gerekenler devam ediyor eksiksiz bir şekilde”dedi

“Ölünceye kadarda mutluluk duyarım”

Akdemir, “Eğer ben halkın gönlünde yer bulabilmişsem, halka dokunabilmişsek, güzel hizmetler getirebilmişsek onların gönlünde yer edebildiysek en küçüğünden büyüğüne kadar yer edebildiysek şahsım adıma ve ailem adıma büyük bir mutluluk duyarım. Ölünceye kadarda mutluluk duyarım ”dedi.

Editör: TE Bilisim