Bakan Kasapoğlu, yeni stad yapımı için, “Zonguldak'taki gençlik ve spor yatırımlarının Valiliğimiz ile belediye başkanımızla milletvekillerimizle tekrar masaya yatırdık. Her alandaki çıtayı yükseltiyoruz. Tabi ki stat da bunlardan bir tanesi. Onunla ilgilide çalışmaları hız verme kararı aldık. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Milletvekili Uçar ise, “Bakacakkadı etrafında 3 yer baktık Bakanımızla birlikte. Stad bu 3 yerden biri olacak. Bunun için ş yetkililer ilerleyen günlerde gelerek incelemelerde bulunacak. Stat için hangi yer uygunsa stad oraya yapılacak. Zonguldak'a yeni stat şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Zonguldak’ta gündeme gelen yeni bir stat yeri için Bakacakkadı 100. Yıl Tesisleri’ni inceleyen Bakan Kasapoğlu, bu bölgenin yeni stad için uygun olduğunu ancak tesislerin mevcut işletmecisi 49 yıllığına kiraladığı için Bakacakkadı yerine başka bir yere yapılması için “Yer bulun yeni stad yapalım” önerisi getirdiği iddia edildi.
Birkaç yıl önce de, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri tarafından Elvanpazarcık’a yeni stad yapılması önerisi kabul görmemiş, bu projeden vazgeçilmişti.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun; “Yer bulun stad yapalım” talimatı üzerine AK Parti yönetimi yeni bir yer arayışına gideceği öğrenildi. Öte yandan Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu’un şehir merkezinde stadyum istemediği ve belirlenecek yerin merkez dışında olmasını istediği iddia edildi.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, " Zonguldak'a yeni stad mutlak yapılacak. Ancak bu stat merkezde olmayacak. Merkez dışında olacak. Şuanda Bakacakkadı etrafında 3 yer baktık Bakanımızla birlikte. Stad bu 3 yerden biri olacak. Bunun için ş yetkililer ilerleyen günlerde gelerek incelemelerde bulunacak. Stat için hangi yer uygunsa stad oraya yapılacak. Zonguldak'a yeni stat şimdiden hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim