Filyos’u Müteahhit Zekai Bükrü’ye adeta peşkeş çeken Ömer Ünal’ın 4 Temmuz 2020’de vatandaşın tapulu arazisini kamulaştırarak kat karşılığı ihaleye verdiği alanla ilgili sözleşmenin ardından müteahhidin yararına usulsüz işlemler yaptığı iddiasını gündeme getiren Alev Uzunbaş’a Ömer Ünal’ın sesi Ali Rıza algı yaratmaktan öteye gitmeyen haberleriyle cevap vermeye çalışıyor.

Vatandaşın gündeme getirdiği iddiaları araştırmak ve sorgulamak yerine Filyos Ateş Tuğla’nın şartname aldığı algısı ile Ömer Ünal’ı mağdur göstermeye çalışan Ali Rıza, sanki yolsuzluk haberi gibi “Filyos Ateş Tuğla Fabrikası’nın Filyos Belediyesi’nin açtığı ve Zekai Bükrü’nün kazandığı ihaleye girmek için 2 Temmuz 2020 tarihinde 250 lira ödeyerek şartname aldığı ortaya çıktı” haberleri ile kendine, imar rantlarından yargılanan Ömer Ünal’a, hem de daire aldığı Zekai Bükrü önünde adeta takla atıyor.

Biz diyoruz ki, yapılan bu ihaleden sonra halk kandırıldı mı, Bükrü'ye rant sağlandı mı?, Ali Rıza diyor ki, ihale şartnamesini Filyos Ateş Tuğla'da aldı.

İşte Ali Rıza’nın Filyos Ateş Tuğla fabrikasına olan husumet haberi;

Filyos Ateş Tuğla şartname almış: İhaleye girmemiş

Filyos Belediyesi’nin 24 Temmuz 2020 tarihinde Tapu-Kadastro’da Pafta: F28-D-16-D-3-A, Ada: 123, Parsel: 1 noda yer alan 10.914,70 m² alanlı taşınmaz üzerine 7 bloktan oluşan 140 daire ve 3 adet dükkan ihalesini Zekai Bükrü’nün sahibi olduğu Bükrü İnşaat almıştı.

Bu ihale için Filyos Belediyesi’nde şartname alanlar arasında Filyos Ateş Tuğla Fabrikası’nın da olduğu öğrenildi. Filyos Ateş Tuğla Fabrikası’nın Filyos Belediyesi’nin açtığı ve Zekai Bükrü’nün kazandığı ihaleye girmek için 2 Temmuz 2020 tarihinde 250 lira ödeyerek şartname aldığı ortaya çıktı.

İşte Tempo Gazetesi'nin haberi;

Halk kandırıldı mı?: Bükrü İnşaat’a rant sağlandı mı?

Yalan konuşmadığını, dürüst bir kişiliğe sahip olduğunu çıkan haberlerle ilgili kendisinin tehdit edildiğini ve satın alınmaya çalışıldığını iddia eden Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın kat karşılığı ihaleye çıktığı yerle ilgili Filyoslu vatandaşları kandırdığı ileri sürülüyor.

Tapu-Kadastro’da Pafta:F28-D-16-D-3-A, Ada:123, Parsel:1 noda yer alan 10.914,70 m² alanlı taşınmaz üzerine 7 Bloktan oluşan 140 daire ve 3 adet dükkan ihalesi 24 temmuz 2020 yılında yapılan ihale ile Bükrü İnşaatın sahibi Zekai Bükrü almıştı.
Vatandaşa ait arazileri “Burada imar yok” diyerek kamulaştırıp ardından kat karlığı ihaleye veren Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın müteahhit Zekai Bükrü’ye kalan alanlarda sözleşme sonrası inşaat alan fazlası vererek kamuyu da zarara uğrattığı iddia ediliyor.

Filyos halkına ait olan yerleri imarsız diye lanse edip kamu yararına istimlak eden Başkan Ömer Ünal halkı kandırdı mı?
İhaleye çıkılan parselleri daha sonra birleştirerek imar tadilatı yapıldı mı?
Kat karşılığı müteahhide verilen alanların müteahhide verilen alanlar sözleşme sonrası değiştirildi mi?
Kamu zarara uğratıldı mı?
Hepsi ve daha fazlası Tempo Gazetesi’nde…

NOT: Bu haberleri Pusula Gazetesi'nde göremezsiniz...

Editör: TE Bilisim