Zonguldak’ta yoğun kar yağışı merkez ilçe ve tüm ilçelerde etkili olurken, toplam 83 köyü bulunan Devrek ilçesinde 70 köy yolunun, kadro almak isteyen işçilerin haciz işlemi başlatması ile ödeneksizlik nedeniyle kapalı olduğu iddia edildi.

Zonguldak İl Özel İdaresinin şirketi Personel A.Ş’de çalışan 237 kişiden 98’inin İş Mahkemesine açtığı davayı kazanması, devlete 30 milyon liraya yakın ilave yük getirirken, mahkemeye başvuranların davalarından vazgeçmemeleri halinde sözleşmelerinin yenilenmeyeceği şeklinde tehdit edildikleri iddia edilmişti.

Haciz nedeniyle ödenek gönderilmiyor!

Haklarını mahkemede aramayı sürdüren ve kazanan bazı işçilerin alacakları nedeniyle Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin hesaplarına haciz uygulandığı öne sürülürken, bazı ilçelerin Hizmet Götürme Birliklerine bu sebeple ödenek ayrılmadığı iddia edildi.

Devrek İlçesinde de Köylere Hizmet Götürme Birliğinin hesaplarında haciz olması nedeniyle ödenek gönderilmediği ve bu nedenle Özel İdare Şantiyelerinin ödeneksizlik nedeniyle çalışamadıkları iddia edildi.

Toplam 83 Köyü olan 70 köy yolunun kar nedeniyle kapalı olan Devrek İlçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği’nde ödenek olmaması nedeniyle Özel İdare Müdürlüğü tarafından çalışma yapılamadığı iddiaları karşısında İl Genel Meclis Başkanı Necdet Karaveli’nin kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim