Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Ahmet Öztürk, Mithatpaşa Tünellerinin bulunduğu kavşağın kazalara davetiye çıkardığını söyledi.

Trafiğe açıldığı günden buyana bir çok trafik kazasının yaşandığı kavşağın çok canlar yakacağını ifade eden Öztürk, “Yahu her şeyin en kötüsüne mi layığız biz” diye sordu.

Öztürk, “Cumhurbaşkanı 22 Ocak’ta Mitatpaşa tünelleri ile sahil yolunu açmaya gelecekmiş. Her ne kadar o gün Zonguldak’ta sokağa çıkmak işkenceye dönüşecek olsa da, buyursun gelsin. Ama onun yerinde olsam gelmezdim, sabah akşam geçtiğim o kavşakta yüreğim hep ağzımda çünkü.

Hangi standarda uygun bilmiyorum. Her iki tarafında bulunan dönel kavşaklardaki adacıkların çapları çok büyük. Kavşakta yol daralırken kavis çok artıyor, araçlar dönme hareketini çok sert yapıyor bu yüzden. Azıcık hızlı giren bir anda savruluyor. Kavşağa bağlanan çok sayıdaki yan yolun bağlantı kolları çok kısa ve ayrı bir şeridi yok. Bağlantı yolundan çıkan kavşaktaki araçla burun buruna geliyor bir anda. Henüz aydınlatması da bulunmayan kavşağa giren, hele kötü hava koşullarında, resmen ecel teri döküyor. Henüz, yol açılmadan onlarca kaza olmasının nedeni bu standart dışılık zaten.

Tüneller için bir şey diyemeyeceğim, geçmedim henüz. Ama sahil yolları için kararım net. Yol için oldurularak yok edilen her sahil taammüden işlenmiş bir cinayet bence. Kapuz ile Kilimli arasında asfalt karasına bulaşan sahillerin uzunluğunu dikkate alırsak, tam bir katliam var orada. “Bu hizmet mi şimdi” diye sorsam, çok kişi homurdanacak biliyorum. Ama sormayı tarihsel bir görev olarak görüyorum. Ve bir Zonguldaklı olarak ekliyorum ardından da: “Yahu her şeyin en kötüsüne mi layığız biz?”

Editör: TE Bilisim