Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas olmak üzere merkez ve ilçe muhtarlarını ziyarette bulundu.



Uysal, ziyarette yer aldı



Bir dizi ziyarette bulunmak için Zonguldak’ta bulunan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Vali Ahmet Çınar’ın muhtarları ziyareti nedeniyle ziyarete katılarak, Çınar gibi o da  muhtarların sıkıntılarını dinledi.



Çınar, Muhtar olmak öyle kolay iş değildir



Ziyaret konuşan Çınar, “Biz muhtarlarımız ile değişik vesilelerle resmi ortamlarda ve çeşitli ortamlarda buluşuyor ve görüşüyoruz.



İlçelerimizin hepsini dolaştık ve orada muhtarlarımızla bir araya geldik. Muhtarlar Derneği ziyaretimiz ilk olmuştur.



Biz bu şehirde bir takım anlayış ile Zonguldaklılara hizmet eden kamu görevlileriyiz.



Bu bakımdan, hep birlikte bir aradayız. Hızlı bir organizasyon yaptığından dolayı Başkanıma teşekkür ediyorum.



İlçe dernek başkanlarını ve muhtarları bir araya toplamış.



Hepinizle bir arada olmak çok güzel. Başkanımız sadece ilçedeki muhtar arkadaşlarımızla değil, biliyoruz ki devletin en yükseğindeki kişiler ile de irtibat halindedir.



Muhtarlık konusunda kendisinden danışmanlık istenen ve fikirleri alınan bir konumdadır.



Muhtarlarımız, mahalle ve köylerde elimiz, ayağımız ve gözümüz kulağımızdır.



Devleti oralarda temsil eden kişilerdir. Dünyanın her yerinde köyler vardır, muhtarlık da temel değerleri ve öğeleri yaşatan ve yaşayan yerel yönetim birlikleridir.



Muhtarlar gerçekten çok önemlidir. Köylerimiz ve mahallelerimiz de çok önemlidir.



Bu önemli yerlerde muhtar olmak ve yönetici olmak ayrıca bir önem arz ediyor.



Muhtar olmak öyle kolay iş değildir. Mücadelesi de bazen zor olur. Ben bütün muhtarlara başarılar diliyorum. Ortaklığımızın bu şehre hizmette güç birliğinin artmasını temenni ediyorum. Toplantılarımız devam edecektir.



Bu toplantıları en az ayda bir defa devam ettireceğiz. İlçelerde bu toplantıları kaymakamlar yapıyorlar. Sorunlar hepimizin ilgilenmesi gereken, halkımızın ihtiyacı olan sorunlardır.



Biz biliyoruz ki,  muhtarımız bir talepte bulunurken bunu kendisi için değil, temsil ettiği halk için istemektedir. Kaynaklarımız dünyanın her yerinde olduğu gibi sınırlı, kıttır ama etkin, verimli ve israf olmayacak şekilde kullanmak bizim hem insani hem de kanuni görevimizdir.



Burada gayret etmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede istişarelerimiz olacaktır. Allah’a şükür, imkanlarımız da her geçen gün artmaktadır. Eskiden herkes çeşmelerden su doldururken bugün evlerden içme suyu akan bir hal almıştır. Şimdi sıcak sular akıyor, çok şükür. Nereden bakılırsa bakılsın, çok hızlı ve güzel gelişmeler olmuştur.



Her birimizin zenginliği, devletimizin zenginliği demektir. Zenginleşiyoruz, kalkınıyoruz ve güçleniyoruz. Ekonomik olarak büyüyoruz ve büyük devlet olma yolunda büyük adımlarla ilerliyoruz. Cenab-ı Allah bizleri, Zonguldaklılara, ülkemize hayırlı hizmetler için vesile kılsın. Hepinize biz minnettarız ve vermiş olduğunuz hizmetlerden dolayı bizi iyi temsil etmiş olduğunuzdan dolayı sizlere  teşekkür ediyorum”dedi.



Muhtarlar, Çınar’a dertlerini anlattı



Yapılan konuşmanın ardından muhtarlar Vali Ahmet Çınar’a sıkıntıları ve dertlerini anlatırken, yapılması gereken projeler hakkında bilgi vermelerinin ardından ziyaret son buldu.



 



Editör: TE Bilisim