Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) ve Basın Yayın İletişim ve Posta Emenkçileri Sendikası (Haber Sen) PTT ve DDY işyerlerinde yaşanan baskı ve sürgünlere karşı eş zamanlı olarak İstanbul, İzmir, Zonguldak, Diyarbakır ve Malatya’dan Ankara’ya yürüyüş gerçekleştiriyor. Yürüyüşün Zonguldak kolu bugün PTT Merkez Müdürlüğü ve Zonguldak Garı önünden yola çıkacak.  Memleketi Zonguldak’tan Şanlıurfa’ya sürgün edilen İbrahim Damatoğlu 12.15’de PTT Müdürlüğü, 13.00’te de Zonguldak Garı önünden hareket edecek. Damatoğlu’na Birleşik Taşımacılık Sendikası MYK üyesi Aziz Mustafa Şimşek ile Ankara Şube Başkanı Arif Özaltın da eşlik edecek. Ülkenin dört bir yanından yola çıkan yürüyüşçüler 4 Şubat 12.00’de Ankara Garı önünde olacak. 

ÜLKENİN DÖRT BİR YANINDAN ANKARA’YA DOĞRU YOLA ÇIKIYORUZ 

Konuyla ilgili olarak KESK’ten yapılan açıklamada, “Aynı bakanlığın kurumlarında faaliyet yürüten sendikalarımızın üye, yönetici ve temsilcileri baskı yapılıyor, ülkenin en ücra köşelerine sürgünler yapılıyor. Bu ayrımcı ve hukuk dışı uygulamaların geri alınması talebimizi hem ilgililere iletmek, hem de bu hukuksuzluklara sessiz kalmadığımızı, kalmayacağımızı vurgulamak için ülkenin dört bir yanından Ankara’ya doğru yola çıkıyoruz. BTS ve Haber Sen sendikaları olarak, bir yandan üyelerimizin hak ve çıkarlarını korumak ve büyütmek için mücadele ederken, diğer yandan da bu hizmetlerin kamusal, ulaşılabilir ve nitelikli olması için mücadele edeceğiz” dendi. 

DİYOJEN GİBİ HUKUK ARAMAKTAYIZ 

Haber-Sen MYK Üyesi İbrahim Damatoğlu konuyla ilgili Sosyal medya hesabından yaptığı çok sayıda paylaşımda, “Sürgün insan hakları ihlalidir. Ayrıca örgütlenme, düşünce ve ifade haklarını yok sayan sürgün, uluslararası sözleşme ve iç hukuka göre de açık olarak suçtur. Hukuk nedir? Bana yasal, sana yasak. Hukuk toplum yaşamını düzenlemek için uygulanması devlet tarafından yaptırıma bağlanmış kurallar bütünlüğüdür. Diyojen gibi aramaktayız” dedi. 

Editör: TE Bilisim