Elmas TV’de yayınlanan gazeteci Ergin Özkul’un sunduğu “Gündem” programına konuk olarak katılan AK Partili Mehmet Baş’ın açıklamaları karşısında canlı yayına telefon ile bağlanan Memurlar Lokali İşletmecisi Sami Aydın, yapı kayıt belgesinin kumpas sonucu iptal edildiğini söyledi.

Devletin sunduğu imar barışından yararlanmasına rağmen Zonguldak Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik eski İl Müdürü Pelit Ayşe Yağız ve aynı kurumda görev yapan Murat Yılmaz tarafından kurulan kumpasla iptal ettirildiğini iddia etti.

İşletmenin yapı kayıt belgesinin iptal edilmesi için Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’ın da tehdit edildiği için İmar Müdürü Tayfun Albay’ın da kumpas içerisinde olduğunu söyleyen Sami Aydın, Çevre Şehircilik eski İl Müdürü’nün kurumu kendi bakkalı gibi yönettiğini ileri sürdü.

İşte Sami Aydın’ın Elmas TV’de yaptığı açıklamalardan satır başları;

Devletin 10 milyona verdiği hak, benim elimden alınmak için uğraşıyorlar. Bana kumpas kurdular.

Yanlış rakamlarla gelen müfettişlerle yenildi, içildi.

Bir çatı tadilatı yaptık, burası daha önce yapı kayıt belgesi olan yer, sonra burayı ‘yık’ diye bana bir yazı yazıldı, orayı yıkmazsan yapı kayıt belgeni iptal ederiz” dediler.

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünde Murat Yılmaz diye biri var. Onun ismini de mahkemeye verdim. Burayı yıkmak için neden mücadele veriyorsunuz.

Gelip ölçtüler, “33 milyar fazla para verdiniz” dediler, parayı iade ettiler. Sen geldin bana dedin ki, tekrar 310 m2 diyorsun, çocuk oyuncağı mı bu ya? Bunu resmen söylüyorum Tayfun bey onlara uydu, Tayfun beyde biliyor buranın 1164 m2 yer olduğunu. Ama yapı kayıt belgesini iptal ettirmek istiyorlar.

CHP zamanında 50 bin lira ceza yazıldı. Danıştay bunu iptal etti. Bana tekrar ödeme yaptılar. Yani CHP Belediye Başkanı ve aynı İmar müdürü Tayfun Albayrak benden ne istiyorsun? Ne kinin var bana? Neden benim aleyhimde bu kadar şey yapıyorsun. İnsanların ekmekleri ile uğraşmayın.

Zonguldak Belediyesi ve Çevre Müdürlüğü bana kumpas kurdu. Açık ve net söylüyorum. Çevre eski Müdüre hanımın bana kumpas kurduğunu söylüyorum. Benim yerim 12 parsel ama sen Ankara’ya 14 parsel diyorsun.

Aynı Belediye, 2014 yılında 750 m2 yerden bana ceza yazıyor oysa yer 1764 m2. Bu çelişki nedir kardeşim. Peki böyleyse nasıl 310 m2 olarak yazıyorsun?

Biz burayı yaparken kaçak yaptık, devlet bana bir imkan sundu. On milyon kişiye dedi ki sizde buraları imar affı ile vereyim mi? Bende bu imkandan yararlandım. Geldiniz ölçtünüz  bana 33 bin lira fazla vermişsiniz dediniz. İki yıl sonra geldiniz yapı kayıt belgesini iptal ettiniz.

Belediye Başkanı (Selim Alan) bu tesisten seçildi. Belediye Başkanı tehdit altında.

Bir vatandaş devletinden kumpas görür mü? Bana resmen kumpas kurdular, Sayın Valime sesleniyorum.

Bana 200 Milyon da ecrimisil de çıkardılar. 33 Bin geri istemişlerdi ya, şimdi o parayı da geri istiyorlar biliyor musunuz? Bu Müdüre hanım burayı bakkal gibi işletmiş. Yani ben diyorum ki, Devlet vatandaşına kumpas kurar mı? Bu iş su kaldırmaz artık. Benim belgemi verin.

Editör: TE Bilisim