Uyarılara aldırış etmedi: İhale iptal edildi…

(Özel Haber)

Zonguldak Metropoliten Belediyeler Birliği tarafından Kozlu İlçesine bağlı Kızılcakese Köyü’nde ormanlık alana Hayvan Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi projesi, Orman Bakanlığı’nın izin vermemesi nedeniyle iptal edildi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ö. Selim Alan’ın Metropoliten Belediyeler Birliği Başkanı olarak ihaleyi alan BERKOM Enerji A. Ş firması ile tek taraflı olarak sözleşmeyi iptal ederken, firmanın konuyu mahkemeye taşıması durumunda yaklaşık 2,5 Milyon TL tazminat kazanması bekleniyor.

Yetkililerden öğrenilen bilgiye göre; Ormanlık alana yapılacak proje için Metropoliten Belediyeler Birliği yerine Belediye Başkanlığı olarak Orman Bakanlığı’ndan görüş ve izin alınması gerekiyordu. Zonguldak Belediye Başkanı Ö. Selim Alan’a Belediye olarak müracaat edilmesi uyarısı yapılmasına rağmen Başkan Alan’ın bu uyarıları dikkate almadığı öğrenildi.

Ankara’dan yapılan uyarılara rağmen bildiğini okuyan ve ihaleyi tek taraflı olarak iptal etmek zorunda kalan Zonguldak Belediye Başkanı Ö. Selim Alan’ın kendi hatası nedeniyle Türkiye’de üçüncü olacak proje şimdilik rafa kalktı.

Editör: TE Bilisim