Zonguldak eski Valisi, İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AK Partili Zonguldak Belediye Başkanı Ö. Selim Alan’ın Zonguldak Limanı için “Buraya bu yatırımı yapmayın, buranın geleceğinin ne olacağı belli değil” dediğini öne süren Erkmen, bir kez daha TTK’nın Maden Holdinge devredileceğini iddia ederken Limanın Zonguldak belediyesi’ne devrini istedi.

Zonguldak Milletvekili ve Vali Mustafa Tutulmaz’a seslenen İl Başkanı Erkmen, TTK’nın Maden Holding’e devri öncesi Zonguldak Limanı’nın Zonguldak Belediyesi’ne devredilerek Zongludak’a kazandırılmasını istedi.

İşte İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen’in o açıklaması;

Her ne kadar iktidar partisini oluşturan arkadaşlarımız bunun böyle olmadığını söyleseler de, biz böyle olduğunu tekrar ediyoruz. Dünkü Liman toplantısında sayın Belediye Başkanının “Buraya bu yarımı yapmayın, buranın geleceğinin ne olacağı belli değil” anlamındaki sözlerle katılanlar tarafından dışarda bu şekilde ifade edildi. Bu da önümüzdeki süreçle ilgili Limanla ilgili gelişmelerin olduğunu, olacağının göstergesi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Ben buradan bir kez daha uyarıyorum.

Milletvekillerine sesleniyorum. Bakın; Eğer bu Maden Holding A.Ş’nin kuralacağını kamuoyuna duyurmuştuk. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının Başkanlık yaptığı Fonun Müdürü bizzat açıklıyor. Yani dolayısıyla bu konuda geri dönüş yok. Bu halde TTK’nın elindeki malvarlıklarını hiç olmazsa kaybetmeyelim. Bu anlamda Zonguldak Limanının Zonguldak. Belediyesine devri için hem milletvekillerimizin, hem valimizin girişimlerde bulunmasını özellikle ifade ediyorum. Çünkü liman Zonguldak’ındır, yararınadır, halkınındır. Buranın gelirinin de Zonguldak’a kalması gerekir. Yarın öbür gün TTK’nın Holdinge devredildiği taktirde tüm malvarlığı ile devredileceğini düşünürsek limanda elimizden gider.

Editör: TE Bilisim