Asırlık Filyos Projesi Liman inşaatı tamamlanmak üzere. Bölge halkının tek kurtuluşu olarak gördüğü Filyos Projesi kapsamında Tosyalı Holding bir Demir Çelik Fabrikası yatırımı gerçekleştirmek için çalışmalara başladı.

Osmanlı Padişahı Sultan 2. Abdülhamid döneminden itibaren hayata geçirilmesi planlanan Filyos Projesi kapsamındaki 25 milyon ton kapasiteli Filyos Liman Projesi’nin yüzde 80’i tamamlandı.

23 bin dekarlık ve Endüstri Bölgesi ilan edilen alanın önünde bulunan 25 milyon ton kapasiteli Filyos Limanı, kuzey-güney aksını da birbirine bağlamış olacak. Alt yapı liman inşaatının yüzde 80’e geldiği bölgede 2020 yılında liman inşaatının tamamlanması bekleniyor.

Karadeniz’in en niteliklisi, Türkiye’nin üçüncü büyük limanı olan asırlık Filyos Projesi’nin ilk yatırımcısı Tosyalı Grup oldu.

Filyos’a Demir Çelik fabrikası yatırımını başlatan Tosyalı Grup’un idari bina yapımına başlandığı öğrenildi.

Önceki akşam bir televizyon programına konuk olan AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, “Tosyalı Grup bölgede çalışmalara başladı. İdari binaları yapılıyor. Yer teslimleri 2021 yılında burası şantiyeye dönüşecek. Yer teslimin ardından o işletmeciler harıl harıl çalışacak. Liman hazır, demiryolu hazır. Çalışmalar hız kazanacak. İnşallah 2,5 trilyon harcanır da, çalışmalar hızlı bir şekilde devam eder.” dedi.

Editör: TE Bilisim