Zonguldak AK Parti’yi çirkin tezgah, komplo ve iftiralarla dizayn etmeye çalışanları, Mahalle Muhtarları tek tek ifşa ediyor…



AK Parti ile ekonomik ve siyasi geleceğini planlayarak, Zonguldak’ta bir bardakta fırtınalar kopartarak Genel Merkez’de algı operasyonu yapmaya çalışanların çirkin oyunlarını, Muhtarlar ifşa ediyor.



AK Parti Merkez İlçe eski Başkanı Metin Karaduman’ın görevden alınmaması için Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas’ın Muhtarlara komplo kurduğunu anlatan Muhtarlar, “Şovenist diyen kişiler şovenizmin kralını yapıyorlar” diyerek, Nas'ı istifaya çağırdılar...



Zonguldak’ta günlük olarak yayın hayatını sürdüren Çınar Gazetesi’nin haberine göre;



Bermuda şeytan üçgeni...



Şerafettin Nas’ın Dernek Başkanlığı adı altında başka işlere bulaştığını ve muhtarları kandırarak imza toplandığına dikkat çeken Terakki Mahalle Muhtarı Şükrü Fidanboy, “Böyle yapacağını bilseydim o gün imza kağıdı kafasına geçirirdim” diyerek tepki gösterdi. Muhtarların kullanılarak AK Parti’yi dizayn maşası olarak kullanılmak istendiğini belirtti.



Yazılan bildiride Kilimli İlçe Başkanlığı ile ilgili herhangi bir ifade bulunmadığına dikkat çeken Bahçelievler Muhtarı Bülent Tüzün ise “Akıl var mantık var. Kilimli İlçe Başkanlığı’ndan Merkez İlçe Muhtarlarına ne? Bizi ne ilgilendirir bu konu” diyerek Nas’ın başka niyetler içerisinde olduğuna dikkat çekti.



Merkez’de 19 mahalle muhtarından sekiz tanesinin derneğe üye olmadığını bunun sebebinin ise Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas olduğunu belirten Tüzün, “Eğer ki Şerafettin Nas birazcık onur ise başkanlıktan istifa eder” dedi. Tüzün, “10 koyun güdemeyecek adam muhtarları temsil edemez” diyerek sert ifadeler ile yüklendi.



Terakki Mahallesi Muhtarı Şükrü Fidanboy ve Bahçelievler Muhtarı Bülent Tüzün, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman’ın görevden alınacağı zaman Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas’ın düzenlediği basın toplantısı ile AK Parti’yi dizayn etmeye çalıştıkları iddiasında bulundu. Çınartepe Mahalle Muhtarı Okan Girgin ve İncivez Mahalle Muhtarı Hüseyin Cevher’in bu dizayn projesinde olduğu iddiasında bulunan ikili Şerafettin Nas’a ise ‘Onurun varsa istifa et’ dedi.



“PLAN HAZIRLAMIŞLAR”



Ak Parti Genel Merkezi’ne gönderilmesi sureti ile bildiriye imza attıklarını ancak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas’ın kurduğu komploya alet edildiklerini belirten Terakki Mahallesi Muhtarı Şükrü Fidanboy, “Metin Karaduman konunda Çınartepe Mahalle Muhtarı Okan Girgin, İncivez Mahalle Muhtarı Hüseyin Cevher ve Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas böyle bir plan hazırladılar. Bazı muhtarların haberi yokmuş gibi organize olarak dernek binasında toplandık. Biz dernek binasında toplandığımızda elimizde ki metinde yazanlar açık. Biz Karaduman’ın gitmesi, gelmesi, alınması kalması için değil Merkez muhtarları olarak Karaduman’a destek için verdik. Ben şahsi olarak attığım imzanın arkasındayım. Biz hiçbir partinin iç işlerine karışmak için vermedik imzaları. Benim için CHP, MHP, AK Parti’de eşit düzeyde. Yarın Ebru Uzun’a da aynı hareket olsa onada destek veririm” dedi.



 



“GİRDİN, CEVHER VE NAS KOMPLO KURDU”



Zonguldak’ta tanınan üç isimin AK Parti’yi dizayn etmeye çalıştığı ve bu komplonun içinde yer aldığı iddiasından bulunan Fidanboy,”Muhtar Girgin, Muhtar Cevher ve Şerafettin Nas, AK Parti’yi dizayn etme komplosunun içindedirler. Tüm muhtarlar kullanılarak böyle bir girişimde bulundular. Milletvekilleri iyi olur kötü olur o bizi ilgilendirmez. Ben hiçbir vekilin hakkında şöyle böyle deme hakkım yok. Vatandaşın huzurunda vatandaş gerekli kararları verir. Ancak bir dernek başkanı muhtarları alet ederek ve arkasına alarak vekile ‘şovenist’ diyemez. Ben bunu kabul etmiyorum. Şovenist diyen kişiler şovenizmin kralını yapıyorlar. Bunun kitabını yazıyorlar. Ben bu sözlerinden dolayı Nas’ı kınıyorum. Merkez Muhtarlarından 12 tanesi başka il kökenlidir. Ama biz hiçbir zaman böyle bir ayrım yapmadık. Beni konuşturmasınlar bazıları bu şehirden pılısını pırtısını toplayıp kaçarlar. Herkes adam olsun” şeklinde konuştu.



“MUHTARLARA TEZGAH KURDULAR”



Hüseyin Cevher, Okan Girgin ve Şerafettin Nas’ın ortak akıl üzerinden muhtarlara tezgah kurduğunu belirten Bahçelievler Muhtarı Bülent Tüzün, “Üç kişinin yaptığı tezgâha tüm muhtarları alet ettiler. Sanki 19 mahalle muhtarı Ak Parti’yi dizayn etmek istiyor havası yaratılmaya çalışıldı. Benim Ak Parti ile işim olmaz. Bakın bütün muhtarlarımız bu konudan çok rahatsız. Ayrıca Merkez Muhtarlarını Kilimli ilçe başkanı ne ilgilendirir. Akıl var mantık var. 19 merkez muhtarı konuşursa Merkez İlçe için konuşur. Biz arkadaş olarak başkanlarla diyalog içerisindeyiz. İşlerimizi yapıyorlar mı? Sağ olsunlar yardımcı oluyorlar. Biz ‘kalmasından yarar vardır. Karaduman’ı seviyoruz’ anlamında imza atarak takdiri AK Parti Genel Merkezi’ne bıraktık” dedi.



“ONURU VARSA İSTİFA EDER”



Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas’ın yanlış işlere ve tezgahlara bulaştığını ve ‘Onuru varsa istifa eder’ diyen Bahçelievler Muhtarı Bülent Tüzün, “Böyle tezgahlar oluşturup bunları bizlere mal etmeye çalışmasınlar. Ben ve Fidanboy dernekten istifa etmiş isimleriz. Bu 19 mahalle muhtarı içerisinden 8 tanesi derneğe üye değil şuan. Benim üye olmadığım bir yerde benim adımı kimse siyasete bulaştıramaz. Biz muhtarlar olarak bir araya geldik dernek olarak değil. Bu açıklamayı siyasi arenada yapması gerekiyordu Muhtarlar Derneği’nde değil. Şerafettin Nas yanlış düşünceler ile hareket ettiği için buradan istifa edip ayrıldık. 10 koyun güdemeyen adam dernek başkanlığı asla yapamaz. Muhtarları muhtar olarak görmeyen insan bu derneğin başında olamaz. Şerafettin Nas onuru varsa istifa edecektir” dedi. Batuhan KARAMALAK
Editör: TE Bilisim