Zonguldak Ulu Cami Vakfı'nın Kur'an Kursu açmak yerine, Cami'nin üzerinde bulunan eski Müftülük yerini ticari büroya çevirme kararına tepkiler sürüyor.



Ulu Cami'nin, Ulu Cami Vakfı Yöneticileri tarafından amacı dışında kullanılmasına tepkiler sürüyor.



MÜSİAD Zonguldak Şube Başkanı Salih Yılmaz'ın ardından Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar'da Kur'an kursu açılması yerine yüksek meblağlar ile ofis yerlerinin kiraya verilmesine tepki gösterdi.



 



Şık ve Ahlaki bulmuyoruz



Kamuran Aşkar yaptığı açıklamada, "Biz Ulu Cami Vakfı'nın özellikle oraları yazıhane olarak kullanmasını şık bulmuyoruz. Şimdi Alet Alatlı'nın bir değerlendirmesi vardı. Yasal ve ahlaki diye... Belki yaptıkları yasal olarak doğru... Evet, Ulu Cami Vakfı çalışanları yasal olarak oranın kirasını belirler ama bir taraftan Vakfa verdikleri kiranın 4-5 misli fiyata başkalarına oradaki dükkanları kiraladıkları Zonguldak kamuoyunda konuşulduğu, Zonguldak kamuoyunda gündem olduğu bir dönemde bu yaptıklarının çok ahlaki olmadığını, yasal olabilir ama ahlaki olmadığını düşünüyoruz" dedi.



 



Zonguldak kamuoyu destek vermelidir...



Memur- Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar kamuoyunun destek vermesi gerektiğini belirterek, "Bize göre Memur Sen'e göre ahlaki değildir. Bizlerde oranın Kur'an kursu olarak kullanılmasını mutlaka arzu ediyoruz. Bu konuda Zonguldak kamuoyunun da destek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Memur Sen olarak böyle bir platform oluşacaksa oranın Kur'an kursu olması noktasında her daim destek vereceğimizi belirtmek istiyoruz.



Hatta Bunu da önce de bir vesile ile gündeme getirmiştik. Ulucami'nin daha da büyütülmesi gerektiğini, şadırvanı, avlusu olan bir caminin olmadığını ki, Zonguldak dışına gittiğinizde görürsünüz. Hemen hemen her şehirde büyük bir avlusu, şadırvanı olan büyük bir cami görürsünüz. İnsanların o cami avlusuna girdiği zaman o şadırvanın sesi ile o yeşillikle huzur bulduğunu ancak Zonguldak'ın bu konuda muzdarip olduğunu, mahrum olduğunu dolayısıyla Ulu Cami'nin üzerinin Kur'an Kursu olmasının çok daha şık olacağını düşünüyorum" dedi.



14462711_1269792819707139_7176901492850396740_n



 
Editör: TE Bilisim