Genel Maden İşçiler Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, Toplu Sözleşme görüşmelerinde arabuluculuk sürecinde kaldıklarını, hükümete teklifte bulunmalarına rağmen hükümetten henüz bir yanıt gelmediğini söyledi.

GMİS Genel başkanı Yeşil, “Toplu Sözleşme görüşleri devam ediyor. Pandemi nedeniyle Toplu Sözleşme Görüşmelerini sağlıklı getiremedik. Hala hükümetten bizim teklifimize karşılık bir yanıt gelmedi, teklif gelmedi. Bu Pazartesi günü enflasyon rakamları açıkladı. Yıllardır ücret eşitsizliği konusunda mücadele ediyoruz. Yıllardır bazı işçi arkadaşlarımız arasında ücret eşitsizliği var. Dün arkadaşlarımız bizi ziyaret ettiler. Ücret eşitsizliğin giderilmesini istediler.

Arkadaşımızın yaptığı işe göre kendi aralarında ücret eşitsizliği var mı, var. Bu yaptıkları işe göre kendi aralarında sıkıntı yaşanıyor. 2006 yılında çalışan işçilerimiz ile 2006 yılından işe giren işçi arkadaşlarımız arasında ücret dengesizliği var. Bu şartlarda bu ücretlerle sağlıklı bir yaşam yaşamaları söz konusu değil” dedi.

Editör: TE Bilisim