Zonguldak Belediyesi’nin aylar önce Belediye adına bastırdığı derginin bilgilerini gizleyen Zonguldak Belediye Başkanı Ö. Selim Alan, kamu kanaynaklarının kullanılmasına rağmen “Ticari Sır” olduğunu söyledi.
Zonguldak’ta tartışmalara yol açan ve bir gazeteci tarafından bastırıldığı iddia edilen Zonguldak Belediyesi’nin kamu kaynakları ile yaptırdığı derginin yasalara göre künyesi bulundurması gerekirken gizlenmişti.
Zonguldak Belediyesi’ne Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde bir dilekçe ile başvuran Gazeteci Alev Uzunbaş’a, Zonguldak Belediye Başkanı Ö. Selim Alan imzalı açıklama gönderdi.
Basılan derginin kim tarafından basıldığı, kaç adet basıldığı ve ne kadar bütçe harcandığına ilişkin soruların yanıtlanmadığı açıklamada, Zonguldak Belediye Başkanı Ö. Selim Alan, “Broşür katalog basımında faaliyette bulunan firmanın bilgileri, Bilgi Edinme Hakkı Kanununun ‘Ticari Sır’ kapsamına girdiğinden bu talebin cevaplandırılması mümkün değildir” dedi.
Zonguldak Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü görevini sürdüren Buğra Özçelik tarafından ödemesi yapıldığı iddia edilen ve yaklaşık 190 Bin TL ödeme yapıldığı ileri sürülen derginin kim tarafından bastırıldığı, ne kadar bütçe harcandığının hesabını veremeyen Başkan Ö. Selim Alan’ın bazı gazetecilerle olan yakın ilişkisinin 'ticari sır' perdesini aralamaya devam edeceğiz…


Editör: TE Bilisim