Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’ın seçim propokandasında yer alan Millet Bahçesi Projesinin yapımına başlanmaması hakkında açıklamalarda bulunan Ak Parti Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ‘Bugüne kadar yapılmadı ama yapılacak. Pek çok ilde 2. Si yapıldı biz hala başlayamadık’ dedi.

Balkaya bölgesine yapılması planlanan Millet Bahçesinde denize tahkimat yapılması gerektiğini ifade eden Çolkaoğlu, ‘Balkaya bölgesine Millet Bahçesi olarak değerlendirmeyi düşünüyorduk ama bu bölge hafriyat, evsel atık ve tıbbi atıkların atıldığı bir alan. Bu hali ile yapılması olanaksız denize tahkimat yapılması lazım. Biraz zaman alabilir ama biz hiçbir koku olmadan bu alana Millet bahçesi yapılacağını söylüyoruz’ dedi.

Bir süre önce CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın Kozlu sahilinde biriken çöp ve tıbbi atıkları gündeme getirmesine de cevap veren Çolakoğlu, ‘CHP Milletvekili Deniz Yavuz Yılmaz Kozlu sahilinde tıbbi atıklarla gündeme gelmek istiyor. Bir günde o yığıntı oluşmaz bu bir yılda da oluşmaz, bu yılların birikimi. Zonguldak siyasette ısınıyor. 10 yıl CHP Belediyecilik yıllarında da döküm alanı olarak Balkaya bölgesi kullanılıyordu. Deniz Yavuzyılmaz bunların döküldüğü zamanı bilmez belki ama 10 yıllık kendi dönemlerinde yapılmıştır’ dedi.

Millet bahçelerinin pek çok ilde  2. Sini yapımına başlandığını belirten Çolak oğlu Zonguldak’ın coğrafya olarak zor bir bölge olduğunu ifade ederek, ‘Millet Bahçesinin pek çok ilde ikincisi yapılırken Zonguldak’ta yer sıkıntısı çekiyoruz. Şehri biraz daha açmamız gerekiyor. Çevre yolu projemiz ile Zonguldak’ın çehresi genişleyecek ve şehir daha yaşanır hale gelecek. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bizler bu mevcut durumu göz önüne alarak projelendiriyoruz’ dedi

Editör: TE Bilisim