Burdur’da 7 yıl görev yaptıktan sonra Zonguldak’a atanarak görevine başlayan Kadastro İl Müdürü Engin Reis, “Zonguldak tabi benim bilmediğim bir yer. Ancak dedemin daha önce kömürde çalıştığı bir yer olduğu için akrabalarımızın olduğu bir memleket burası. Ben Zonguldak’a ilk defa geldim. Burdur’da görev yapıyordum ve 7 yılık hizmet sürem doldu, isteğe bağlı olarak Zonguldak’a geldim. Nasip olursa bundan sonra hizmetlerimize Zonguldak’ta devam edeceğiz” dedi.

 2 YILDA YENİLENECEK
Zonguldak’ın kadastro çalışmalarının devam etiğini ve 2 yılda yenileneceğini belirten Kadastro İl Müdürü Engin Reis; “Zonguldak’ın kadastro açısından alt yapısı iyi görünüyor. Özellikle havza-i fahmiye çalışmaları yapılıyor ve bu çalışmalar devam ediyor. 18 birimde çalışmalarımız devam ediyor ve beş birimde çalışmaları tamamlayarak askıya aldık. Zannediyorum kısa zamanda sonuç alacağız. Arkasından bizim yenileme çalışmalarımız olacak. Daha önceki yıllarda Kadastrosu yapılıp ancak alt yapısı yetersiz olan ve uygulama kabiliyeti olmayan parsellerin ölçülerini uydu teknolojisi marifetiyle yeniden yüklenici destekli olarak yapıyoruz. Bu alanda bu yıl 38.000 parsellik birimlerimiz var. Ereğli, Alaplı ve Çaycuma’da çalışmamız başladı ve bir yıl içersinde bu çalışmalarımızı tamamlayacağız. Arkasından yine yapılmamış olanlar var ve ihale edip bitirmeye çalışacağız. Hedefimiz Zonguldak’ta kadastro çalışmasını 2 yılda tamamlamaktır. Sağlam bir şekilde koordinatları olan parsellerin bir tıkla beraber vatandaşlarımıza ulaşabileceği bir e-Devlet sistemi de gerçekleşmiş olacak. Yani Zonguldak’ın önümüzdeki 2 sene içerisinde kadastro ölçümleri yenilenmiş olacak. Uygulama kabiliyeti olacak” şeklinde konuştu.

ZONGULDAK'TA 2-B ÇALIŞMALARI 
2-B çalışmaları hakkında da bilgi veren Zonguldak İl Kadastro Müdürü Engin Reis şunları söyledi; “Ayrıca orman içersinde olup ta orman vasfını kaybeden yerler var. Bu konuda çalışmalar devam ediyor ve 200’e yakın birimimiz var, bunların da ihalesini yapıp onları da gerçekleştireceğiz. Kadastro Zonguldak’ta bu şekilde tamamlamış olacak.”

Editör: TE Bilisim