Gonca’ya seçim kaybettirdi, partisine ihanet etti…

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan’dan aylar önce çekilmesini isteyen AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, önceki akşam bir televizyon programında siyasi yalanlarıyla pes dedirtti.

Günlerce Mustafa Çağlayan’a çekilmesi için baskı kurmasına rağmen çıktığı televizyon programında mülayim bir milletvekili profili çizen Milletvekili Hamdi Uçar, program yapımcısının “Sizde İl Başkanıyken Belediye Başkanı Secaattin Gonca ile sorun yaşamıştınız?” sorusuna verdiği cevaplarla pes dedirtti.

Gonca ile sorun yaşandığını ancak bu kavgayı sokağa taşımadığını söyleyen Milletvekili Hamdi Uçar, il Başkanı olduğu dönemde tekrar adaylığını koyan Gonca’nın aleyhinde çalışıp, partisine ihanet ederek seçim kaybettirmiş, bir çok yerel basında olay geniş yankı uyandırmıştı.

O dönemin yerel basınına da manşet olan Hamdi Uçar’ın milletvekili olarak katıldığı yayında, sakin bir dille “Kavgamızı sokağa taşırmadım” sözleri ile yaşanan tüm gerçekleri çarpıtırken, tam anlamıyla komedi olarak yorumladı.

İşte Hamdi Uçar’ın Kanal Z televizyonunda Gazeteci Simge Kırlı’nın sorularına verdiği yanıtlar;

Simge Kırlı:  Belediye Başkanı Selim Alan ile AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan arasında sorun yaşanıyor…

Hamdi Uçar: Teşkilatlarda uyum, ahenk çok önemlidir. Uyum ahenk yoksa başarılı olamazsınız. Önceliğimiz huzurun sağlanmasıdır. Burada bir takım tartışmalar, kutuplaşmalar olursa burada yol yürüyemezsiniz.

Sizinle daha önceki yaptığımız programımızda memnuniyetimizi belirtmiştim, hala görüşüyoruz, hala yol yürüyoruz. Uyumsuzluk, olumsuzluk olabilir. Genel Merkezimiz kendisinden bırakmasını istemiştir, o da bir açıklama yaparak aday olmayacağını açıklamıştır. Buna herkesin saygı göstermesi lazım.

Bende uzun yıllar İl başkanlığı yaptım, Genel Merkez, milletvekili adayı yapmadı, biz de 3.5 sene kenarda bekledik.

Simge Kırlı: Huzursuzluğu Mustafa Çağlayan mı yapıyor?

Hamdi Uçar: Biz hakimlik, savcılık halimiz yok. İkisi de davamızın neferleridir. Başkan haklı, Mustafa haksız demenin etik olmadığını düşünüyorum.

Mustafa’yı Gençlik Kollarından Belediye Meclis Üyeliğine yazdım. İlçe Başkanlığına gelişine de açıkçası sevindik. Görevden aldınız, şimdiye kadar yapmasaydınız demeniz çok şık değil. Siyasi geleceğinizle ilgili hedeflere ulaşırsanız. Bu günkü duruma bakarak yol almaya çalışırsanız başarısız olursunuz.

Onunla ilgili ben kendim bizatihi izah ettim. Sürecin nasıl geliştiğini anlattım. Bunun gibi çok daha farklı nedenler var. Teşkilatlarda bir sürü görevler vardır. Eğer sabrederse…

AK Parti sayesinde Ömer Selim’ler çıktı, Mustafa’lar, Hamdi’ler çıktı. Parti olmasaydı kim tanırdı bizi. Herkes bu davaya hizmet etmesi lazım.”

Simge Kırlı: Sizde İl Başkanı iken, Belediye Başkanınız Secaattin Gonca ile sorun yaşamıştınız?

Hamdi Uçar: Secaattin Gonca ile ben iki katını yaşadım ama biz sokağa dökmedik hiçbir zaman. Bazı sorunlar vardı, çözülebilirdi. Konuşmalarımızda, taleplerimizde uyumlu bir şekilde yürüdük. Bizim taleplerimiz var mıydı, vardı tabi. Kavga ile, çatışma ile kimse bir yere gelemiyor bunu Belediye Başkanımız içinde söylüyorum. Biz çimento görevi yapmaya çalışıyoruz.

Simge Kırlı:  Sizce Merkez İlçe Başkanı nasıl olmalı?

Hamdi Uçar:  Çok konuşan insan tiplemesi gibi görüyorlar ama çok konuşan birisi olmak çok fayda sağlamıyor. Daha çok sahada olması fayda getiriyor. Her hangi bir iyi bir dinleyici olmanız lazım ki, talepleri doğru karşılamak lazım.

Merkez İlçe hamallık yapar, bir miting yapılsın Merkez İlçe de yapılır yükünü de merkez ilçe çeker. Sorumluluğu oldukça fazladır. Seçim döneminde de bu böyledir. Her şey merkez ilçede başlar, dalga dalga yayılır. Bu anlamda Merkez İlçe Başkanı Belediye Başkanları ile, Milletvekilleri ile, Sivil Toplum Örgütleri ile iyi geçinmelidir.

Editör: TE Bilisim