Deva Partisi Zonguldak İl Başkanı Fatih Keleş salgın tedbirlerinin okullarda uygulanmadığını belirterek Milli Eğitim Müdürlüğünün görevini yapmaya davet etti.

Okulların açılması ile birlikte son yayınlanan genelge itibari ile HES kodu uygulamasının zorunlu olmasına rağmen Kilimli İlçesinde bazı okularda HES kodu uygulamasının yapılmadığını velilerin ve ailelerin tedirgin olduğunu belirterek, 'Kilimli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü vazife başında mıdır? İlimizde pandemi tedbirleri kahve esnafı ve çay ocaklarında mı uygulanıyor. Vaka artar kahve kapat, hasta sayısı artar çay ocağı kapat. Bir HES kodu almaktan aciz olup faturayı esnafa kesmek doğru değildir. 

Örneğin Kilimli ilçemizde velilerimiz şikayetçi. Veliler evlatlarını okula gönderiyor ve güvenmek istiyor. Hes kodu zorunlu olduğu halde okullarımızda neden HES kodu sorgulanmıyor. Vatandaşı rehavete kapılmakla suçlayanlar, görevlerini yapmak için neyi beklemektedirler. Vatandaşımızında, öğrencilerimizinde sağlığını önemsiyorsak önce kurumlarımız gerekeni yapmalıdır. Ara tatillerden sonra okullarda HES kodunu uygulaması yapılıp yapılmadığının, gerekli tedbirlerin alınıp alınmadığının takipçisi olacağız. Bildiğiniz okulları söyleyelim bilmeyenlerde takipçisi olsun. 

Başöğretmen Şükrü Yavuz Ortaokulu,
Cumhuriyet Ortaokulu,
Kilimli Lisesi,  Ve diğer okullarla alakalı insiyatife göre durumlar değişiyor.
Lütfen okullarımızda tedbirler ciddiyetle uygulansın. Bizler ara tatilden sonra bu işin yakın takipçisi olacağız. İlçe Milli Eğitimde takipçisi olursa memnun oluruz.' dedi

Editör: TE Bilisim