Bugün Zonguldak beleidye nikah salonunda Zonguldak Belediye Başkanı selim alan ve Merkez çarşısı 130 esnaf biraraya geldi. Basına kapalı olarak yapılan toplantı sonrasında bazı esnaflar verilen sürenin yetersiz olduğunu ifade ederken bazıları da belediye başkanı Alan'ın esnafa yer göstereceğini ve başkana güvendiklerini söylediler.

Belediye Başkanı Selim Alan ise basına kapalı gerçekleştirdiği tolantı sonrasında daha önce AFAD'ın depreme dayanıksızdır raporu olduğunu ikinci raporun depreme dayanıklıdır şeklinde çıkmasının az bir ihtimal olduğunu belirtti. 

Başkan Alan daha önce kar yağışı nedeni ile çatısınon çökmesi tehlikesine karşı da esnafa tebligat göndermiş depreme dayanıksız olduğunu ileri sürdüğü binanın 90 gün içerisinde yıkalması ve bir yıl içerisinde yeni ve modern bir çarşı yapılacağını sözlerine eklemişti.

Bugün yapılan toplantı sonrasında ise 2. raporunda depreme dayanıksız çıkması halinde 90 gün içerisinde esnafın binayı boşaltması gerektiğini belirten Alan, esnafa yer gösterme konusunda yorumda bulunmadı.

Editör: TE Bilisim