MHP eski İl Başkanı Metin Soydaş, Varol Demirköse’nin il başkanı olması durumunda 31 Mart 2019 yerel seçimlerde yaşanan senaryo ile karşı karşıya kalınacağını iddia etti.

Sosyal medya hesabından MKY Üyesi İstanbul Milletvekili Murat Kotra’nın Hamdi Ayan’dan talimat aldığını iddia eden Soydaş, MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal’ın Zonguldak’a müdahale ederek yapılacak ilk yerel seçimlerde MHP’nin bir önceki yerel seçimde yaşanan senaryoların kurbanı olacağını iddia etti.

İşte o paylaşım;

Sayın MYK Üyesi Murat KOTRA, Hamdi Ayan'dan aldığı talimat ile istişare yapmıştır. Îl Başkanı olarak atanan Varol Demirköse göreve geldiği günden beri geçmiş dönemlerde görev alan teşkilat mensubu, il ve ilçe başkanları ve ocak başkanları ile bu kongre sürecine kadar hiç bir görüşme yapmamış hatta selamlasmaktan bile kaçınmıştır.

Lakin kongre sürecinin yaklaştığı son haftalarda bu insanları arayarak istişare yaptığını iddia etmektedır. Ülkücü Hareketteki istişare kültürü dediğim dedik, olduğum olduk değildir.
MYK Üyesi şahsımı, Kozlu Esli ilçe Başkanımız sayın Murat GÜLSEVER gibi bir çok arkadaşımızı aradığı halde, şehrimize geldiğinde kesinlikle arayıp görüşmemiştir.
Teşkilatımızın yüzde yetmişi ile istişare kesinlikle yapılmamıştır. Şayet tam istişare yapılmış olsaydı kongre süreci en az iki adaylı bir yarış içersinde olacak, ülkücü hareketin içindeki bütün kırgınlıklar geçecek, teşkilat mensubu arkadaşlarımız ayrıştırılmayacaktı.

Şu anki İl Başkanı Varol DEMİRKÖSE , geçmiş dönümlerde iki dönem il başkanlığı yapan, son iki secimde iki defa aday olup başarısız olan, özellikle belirtmek isterim ki son secimde ORC anketine yaptırılan ve %40 sonucu olduğu iddia edilen, lâkin gerçeğin bu olmadığı tarafımca defalarca söylediğim , secim sonuçlarında da %15 oy alan ve yanıltıcı siyaset izleyerek insanları aldatan Hamdi AYAN 'ın akrabasıdır.

İl başkanlığı için şehrimize gelerek sadece il başkanını yanına alan Sayın Erkan HABERAL bu açıklamayı neden sadece Varol Demirkose ile yapmıştır?
Hiç bir ilçe başkanının olmadığı hatta merkez ilçe başkanının bile bulunmadığı bir adaylık açıklaması neden yangından mal kaçırır gibi yapılmıştır.
Bu açıklamadan bir gün önce sayın "HAMDİ AYAN" Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezinde ne yapmaktadır. Kimlerle ne konuşmaktadır. Bu görüşmelerin ardından yapılan tek aday açıklaması Ülkücü Harekete büyük bir zulümdür.

MHP Genel Başkanı, Lider Devlet Bahçelinin 13 Büyük Kurultay için açıkladığı
"İstiklâl için birlik
Istikbal için dirlik" şiasını sayın Hamdi AYAN ,Varol DEMIRKÖSEYİ il başkanlığı makamında tutarak kendi istikbali için desteklemektedir. Bundan sonraki hedef de güçsüz bir teşkilat anlayışıyla kendini tekrar aday göstermektedir. O zaman şöyle bir sorum olsun. Bundan sonra ki adaylık hedefi nedir?

Şayet Varol Demirkose tekrar il başkanı seçilirse!!! daha önce yerel seçimlerde de ifade ettiğim gibi söylediğim her cümle gerçekleşmiş, bundan sonra ki ilk seçimlerde de aynı senaryo ile MHP Zonguldak teşkilatlarının önü tekrar kesilecektir.

Ne siyasi dar ağacından, nede urgandan korkarız. İçimizdeki Vatan,Millet, Bayrak, Devlet ve İman aşkımızı hiç kimseye teslim etmediğimize göre, sözümüzü de hiç kimseye teslim etmeyiz...!!!

Editör: TE Bilisim