Zonguldak son iki yıldır kar ve fırtınada elektrik kesintileri nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşarken Başkent Enerji Dağıtım A.Ş’ye yeterli yatırımı yapmadığı için tepki gösteriyor.

Oysa Başkent veya Enerjisa yatırımlardan sorumlu kuruluş değil. Enerji yatırımları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın sorumluluğunda.

Üstelik AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu da 26 kişilik Sanayi, ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda üye olarak bulunuyor.

Son iki yılda ödediği fatura kadar yatırım alamadığı için her fırtına ve kar yağışında saatler süren elektrik kesintisi nedeniyle susuz ve soğukta kalan, evindeki elektrik aletleri zarar gören ve jeneratör almak zorunda kalarak büyük bir mağduriyet yaşayan Zonguldak halkı yanlış kuruma tepki gösteriyor.

Tepkilerin ve isyanın odağında kalan Başkent Dağıtım A.Ş yetkililerinin ise vatandaşların tepkisi karşısında sessiz kalmasının nedeni olarak hükümetle karşı karşıya gelmek istememesine bağlanıyor.

Mağdur olan vatandaşlar Enerjisa’ya isyan ederken AK Parti Zonguldak Milletvekilleri ne de güzel susuyor, Zonguldak’ı kaderine ne güzel terk ediyor değil mi?

Editör: TE Bilisim