Zonguldak’ta meydana gelen sel afeti nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği 5 Milyon TL’nin mağdur çiftçilere ulaştırılmadığı iddia edildi.

Zonguldak’ta 26-28 Haziran tarihleri arasında meydana gelen ve bir çok tarım arazisinin zarar gördüğü sel felaketi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Zonguldak’a gönderilen 5 Milyon TL’nin mağdur çiftçilere ödenmediği iddia edildi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu’nun “İlimiz genelinde 26-28 Haziran 2022 tarihleri arasında meydana gelen aşırı yağış, sel, taşkın ve heyelan afetleri nedeniyle oluşan tarım zararlarının karşılanmasında kullanılmak üzere 5.000.000 tl ödenek gönderilmiştir. Bizlere desteğini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı bir borç bilir, bölgemiz ve Zonguldaklı hemşehrilerim adına teşekkürlerimi sunarım” açıklamalarını hatırlatan sel mağduru çiftçiler ödeneklerin kaymakamlara ulaştırılmasına karşın zararlarının karşılanmadığını iddia ederek bir açıklama beklediklerini söylediler.

Milletvekili Çolakoğlu’nun tarım arazilerinde meydana gelen mağduriyette harcanacağını söylediği 5 Milyon TL’nin Zonguldak’a gönderilmesine rağmen Tarım İl müdürlüğü yetkililerinden yanıt alamadıklarını belirten mağdur çiftçiler Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın çiftçilerin hala sel zararlarının karşılanmadığından haberi olmadığını iddia ettiler.

Editör: TE Bilisim