Zonguldak Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün, yazılı basın açıklamasında, şunlar kaydedildi:

‘’İlimizde büyük onarım kapsamında toplam 200 okul ve kurumumuzun bakım ve onarım çalışmaları hızla devam etmekte olup bitme aşamasına gelmiştir.

Ayrıca 45 okulunuzun doğalgaz dönüşüm işi tamamlanmıştır.

26 YENİ OKUL VE KURUM KAZANDIRILACAK

Yatırım programı kapsamında, ilimize toplam 26 yeni okul ve kurum

kazandırılacaktır.

8 ADET ‘KÖY YAŞAM MERKEZİ’ AÇILDI

Bakanlığımızca başlatılan kullanılmayan köy okullarının eğitime kazandırılması kapsamında ilimiz bünyesinde 8 adet ‘Köy Yaşam Merkezi’ açıldı, diğer köylerdeki çalışmalar devam etmektedir.

60 OKULA İYİLEŞTİRME VE DONATIM

Bakanlığımızca başlatılan ‘Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi’ kapsamında ilimiz genelinde toplam 60 okulunuzun iyileştirme ve donatım çalışmaları hızla devam etmektedir.

OKULLAŞMA ORANI YÜZDE 98’E YÜKSELDİ

İlimiz bünyesindeki ana sınıflarına toplam 67 ana sınıfı daha eklenerek, okul öncesi 5 yaş okullaşma oranı ilimiz genelinde yüzde 53'den yüzde 98'e yükseltilmiştir.

KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMADI, KİTAP SAYISI 600 BİNE ÇIKARILDI, HEDEF 1 MİLYONA ULAŞMAK

Bakanlığımızca başlatılan ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi’ kapsamında ilimizdeki tüm okul ve kurumlarına kütüphane yapılarak kütüphanesiz okul kalmamıştır.

İlimiz kütüphanelerindeki toplam kitap sayısı 200 binden, 600 bine çıkarılmış olup 1 milyon kitap hedefine en kısa sürede ulaşılacaktır.

ÇIRAK ÖĞRENCİ SAYISI 5 BİN 500’E YÜKSELTİLDİ

Mesleki Eğitim Merkezleri’ne kayıt yaptıran çırak öğrenci sayısı, ilimiz genelinde 2 bin 100'den 5 bin 500’e yükseltilmiştir.

ÖĞRENCİLERE 1 MİLYON 500 BİN KİTAP ULAŞTIRILDI

Bakanlığımız tarafından, 2022-2023 eğitim öğretim yılı için öğrencilerimize dağıtılmak üzere toplam 1 milyon 500 bin adet ücretsiz ders kitabı ve yardımcı kaynak kitap okullarımıza ulaştırılmıştır.

ZONGULDAK’TA ‘OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ’ AÇILDI

Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinin tarihi, kültür ve mirasına hizmet ederek kültür değerlerimizi gelecek nesillere aktaracak olan ‘Olgunlaşma Enstitüsü’ ilimiz bünyesinde açılmıştır.

BİLSEM SAYISI 5’E YÜKSELDİ

İlimiz merkezi ile Ereğli ilçesi bünyesinde bulunan Bilim ve Sanat Merkezleri’ne (BİLSEM) ek olarak Devrek, Alaplı ve Çaycuma ilçelerimize de 3 yeni BİLSEM açılarak ilimiz bünyesinde açılan toplam BİLSEM sayısı 5’e çıkmıştır.

İLÇELERİMİZE ‘E-SINAV MERKEZLERİ’ AÇILDI

İlimiz merkezi, Ereğli ve Çaycuma ilçelerimizdeki e-sınav merkezlerine ek olarak, Kozlu, Kilimli, Devrek ve Alaplı ilçelerinizde 4 yeni e-sınav merkezi (Elektronik Sınav Merkezi) açılmıştır.’’

MÜDÜR ALDOĞAN VE YARDIMCILARI TAKDİR EDİLİYOR

Bu arada Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan liderliğinde müdür yardımcılarının yanı sıra ekip arkadaşlarının kentteki yatırımları günün her saatinde sıklıkla yerinde incelemeleri ve özverili çalışmalarının basın yayın organlarında yer almasının kamuoyu nezdinde takdirle karşılandığı gözlemlendi.

Editör: TE Bilisim